Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Ο Δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αδιαφορεί για το δράμα των αμάχων

Χαρίτσης: Ο Δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αδιαφορεί για το δράμα των αμάχων
O τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας τόνισε ο κ. Χαρίτσης
Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε στο Facebook τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως "ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας".

Όπως γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Χαρίτσης:
«Χθες βράδυ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι χωρίς την παύση των εχθροπραξιών δεν είναι δυνατή η παροχή βοήθειας στα εκατομμύρια των εγκλωβισμένων Παλαιστίνιων που, εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών από το Ισραήλ και ενώ μετρούν πλέον περισσότερους από 17.000 νεκρούς, αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Οι ΗΠΑ επέλεξαν να ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ ενώ η Μ. Βρετανία απείχε.
Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αδιαφορεί για το ανείπωτο δράμα των αμάχων.
Ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας».
Capture0.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης