Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,8% - Στο 2,5% η Νέα Αριστερά

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,8% - Στο 2,5% η Νέα Αριστερά
Σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σταθερά δεύτερο με 12,1% στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 9,8%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO, στην οποία για πρώτη φορά καταγράφεται και η Νέα Αριστερά που λαμβάνει ποσοστό 2,5%.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» που διενεργήθηκε το διάστημα 5-7/12 (δηλαδή μία ημέρα μετά τη συγκρότηση της νέας Κ.Ο. των 11 βουλετών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον το όνομά του νέου πολιτικού φορτέα είναι Νέα Αριστερά) , πρώτη στην πρόθεση ψήφου είναι η ΝΔ με 35,7%, ενώ ακολουθεί με διαφορά 23,6 μονάδων το ΠΑΣΟΚ.
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9,8%, έχοντας διαφορά 25,9 μονάδων από τη ΝΔ , αλλά και 0,9 μονάδων από το ΚΚΕ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 8,9%..
Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8% και η Νίκη με 2,7%, η Νέα Αριστερά (των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Α. Χαρίτση) με 2,5% .
Μάλιστα, το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη «Νέα Αριστερά» στις επερχόμενες ευρωεκλογές και το οποίο αθροίζεται στο 5,8% επί του συνόλου, με το 2,4% να εμφανίζεται βέβαιο για την επιλογή του και το 3,4% να τη θεωρεί αρκετά πιθανή.
psifos.JPG

pr2_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης