Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για οπαδική βία: Μιλάμε για εγκληματίες - Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Μαρινάκης για οπαδική βία: Μιλάμε για εγκληματίες - Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια
"Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια", τόνισε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«Να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, κληθείς να απαντήσει τι αναμένεται από τη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ανέφερε πως «μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα, ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη, έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».
Ανέφερε ότι «η συζήτηση χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες, οι οποίες προφανώς εφάπτονται. Η μία έχει να κάνει με τη βία. Οι εγκληματίες- γιατί μιλάμε για εγκληματίες δεν νομίζω ότι κάποιοι εξ αυτών που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει το φιλέ, το σετ, πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα- δεν διαχωρίζονται σε κόκκινους, κίτρινους, πράσινους. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Οι εγκληματίες όμως είναι εγκληματίες και στα πανεπιστήμια και στα γήπεδα. Το έγκλημα δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσδιορίζεται με κάποιο πρόθεμα.
Στη συζήτηση, λοιπόν, αυτή έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, και θα είναι η τρίτη παρέμβαση, μια σειρά από αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Ξέρετε ποιο θεωρώ ότι είναι ο πυρήνας, η πηγή του προβλήματος; Και σας το λέω και ως δικηγόρος που έχει ασχοληθεί αρκετά με το ποινικό δίκαιο. Η παραβατική αυτή συμπεριφορά είναι κλιμακούμενη. Ξεκινούν από ήπιες ποινικά συμπεριφορές, κάποια πλημμελήματα, τα οποία είναι όμως πολύ σοβαρά. Τι συνέβαινε για όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας; Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πλημμεληματικών περιπτώσεων, συλλαμβάνονταν, πήγαιναν στη διαδικασία του αυτοφώρου, έπαιρναν και μια - δύο αναβολές, δικάζονταν κάποια στιγμή και έβγαιναν έξω με αναστολή. Σε δύο εβδομάδες ξαναπήγαιναν στο γήπεδο του μπάσκετ, του βόλεϊ, του χάντμπολ, οπουδήποτε και πάλι τα ίδια. Τώρα θα μένουν «μέσα», εφόσον καταδικαστούν. Έναν χρόνο, δύο, όσο αποφασίσει το δικαστήριο. Και δεν αφορά αυτό μόνο το γήπεδο, θα αφορά και τους εμπρηστές, πλημμεληματικές περιπτώσεις που κάποιος οδήγησε επειδή έτσι του «κάπνισε» έχοντας πιει δύο τρία ποτήρια και πήρε μια ζωή σβάρνα ή τραυμάτισε σοβαρά έναν συμπολίτη του. Άρα, η μια συζήτηση έχει να κάνει με τον Ποινικό Κώδικα. Είναι σημαντικές οι αλλαγές γιατί και στα κακουργήματα, η προηγούμενη Κυβέρνηση, που φωνάζει, μείωσε τις ποινές και εκεί. Και εκτέλεση των ποινών χωρίς αναστολή.
Η δεύτερη συζήτηση έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ο Πρωθυπουργός έκανε μια σειρά από ανακοινώσεις τον Αύγουστο. Είπε κάποια πράγματα και έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται. Δηλαδή, και έλεγχοι στους συνδέσμους γίνονται και έλεγχοι στα γήπεδα γίνονται και μάλιστα έχουν σφραγιστεί πολλοί σύνδεσμοι. Είναι προφανές όμως ότι τρέχει και η Κυβέρνηση, τρέχει και η εγκληματικότητα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο. Είπε όμως και κάτι άλλο. Ότι αυτές οι ανακοινώσεις θα είναι δυναμικές. Δηλαδή με βάση τη συμμόρφωση κάποιων. Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Δεν μπορεί κάποιοι να ανέχονται αυτές τις συμπεριφορές ή να μην είναι σφόδρα απέναντί τους».
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αστυνομικού που δίνει τη μάχη της ζωής του γιατί βρέθηκε στο σημείο που όφειλε να είναι για να προστατεύσει όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και αυτό το νέο παιδί είναι πιθανό να μην γυρίσει στο σπίτι του. Και προσευχόμαστε όλοι για να γυρίσει υγιής και δυνατός στο σπίτι του», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως είπε, «αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα».

Για Erdogan

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Erdogan στην Αθλποηνα στις 7/12 και τη συμφωνία για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι «η βίζα είναι ένα αίτημα διαχρονικό, είναι μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, στο πλαίσιο μίας πολύ σημαντικής διμερούς συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. Απεδείχθη πολύ σημαντική αυτή η επίσκεψη και για τη χώρα μας και για την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης