Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη για Erdogan: Ύστερα από 2,5 χρόνια κρίσης, γυρίσαμε σελίδα

Μπακογιάννη για Erdogan: Ύστερα από 2,5 χρόνια κρίσης, γυρίσαμε σελίδα
Ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε αποφασισμένος μη δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη
Ύστερα από 2,5 χρόνια κρίσης, γυρίσαμε σελίδα υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας μια αποτίμηση της χθεσινής επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Rejep Tayip Erdogan στην Αθήνα.
«Μετά τους σεισμούς φαινόταν αλλαγή στη ρητορική της Τουρκίας με τη μείωση των υπερπτήσεων που έχουν τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό.
Κάθε μέρα βρίσκονταν στον αέρα τα αεροσκάφη και οι πιλότοι σε 24ωρη βάση ενώ τα υποβρύχια είχαν φτάσει μήνα κάτω από το νερό.
Δεν ήταν αστεία η περίοδος.
Χθες γυρίσαμε σελίδα. δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι και μια χαραμάδα να βρεις πρέπει να συνεχίσεις τον διάλογο.
Ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε αποφασισμένος μη δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως τα 20 χρόνια που είναι πρόεδρος ο Erdogan δεν είχε δημιουργηθεί κρίση με την Τουρκία.

Σε δύσκολη θέση ο Erdogan

«Ο Erdogan βρίσκεται σε δύσκολη θέση διεθνώς και πρέπει να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ενώ έχει ανοιχτά μέτωπα με Συρία, Λιβύη» υπογράμμισε η κα.Μπακογιάννη, αναφέροντας πως έχει κάθε λόγο να δείξει ότι με μια ευρωπαϊκή χώρα έχει καλές σχέσεις.

Μακρύς ακόμα ο δρόμος

Αναφορικά για τη Διακήρυξη που υπέγραψαν Ελλάδα - Τουρκία σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.
«Δεν έχει δομική αλλά έχει πολιτική αξία καθώς περιλαμβάνει όλες τις θέσεις της Ελλάδας», ενώ όσον αφορά τη visa στους Τούρκους πολίτες είπε ότι πρόκειται για μια «τονωτική ένεση για τα νησιά».
«Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, δεν σημαίνει ότι λήξαμε τα θέματά μας με την Τουρκία αλλά κάναμε σημαντικό βήμα μπρος τα εμπρός» επισήμανε η κα.Μπακογιάννη, η οποία κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του Αντώνη Σαμαρά για την επίσκεψη Erdogan, είπε πως όταν ήταν πρωθυπουργός ακολουθούσε την ίδια τακτική με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.
«Ήταν λάθος η εκτίμηση που έκανε. Σέβομαι τις απόψεις όλων» ανέφερε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης