Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαχρονικός υπονομευτής της σχέσης της ΝΔ με την κοινωνία ο Κ. Χατζηδάκης – Οργή στη βάση... άγριο χτύπημα στη μεσαία τάξη

Διαχρονικός υπονομευτής της σχέσης της ΝΔ με την κοινωνία ο Κ. Χατζηδάκης – Οργή στη βάση... άγριο χτύπημα στη μεσαία τάξη
Η ΝΔ με αυτό το νόμο, για πρώτη φορά, σπάει τους δεσμούς της με μία προνομιακή ομάδα της, την ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης.
Το φορολογικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, είναι νόμος του κράτους αλλά έχει κάνει πολλή ζημιά στο κόμμα. Θα το καταλάβουν στις ευρωεκλογές.
Στη βάση υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μην ξεχνάμε ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ τόσο το 2019 όσο και το 2023 προήλθε από την ελάφρυνση των βαρών που έταξε και εν μέρει πέτυχε η κυβέρνηση στην πρώτη της θητεία. Την πίστεψαν από τους δικηγόρους μέχρι τους ταξιτζήδες.

Θα έφερνε η ΝΔ το φορολογικό με συγκροτημένη αντιπολίτευση; Μάλλον όχι…


Όμως, αυτή η σιγουριά και η απουσία αντιπολίτευσης την έκαναν να θέλει να δημιουργήσει μεγαλύτερο πλεόνασμα στα κρατικά ταμεία για να μπορέσει π.χ να ανασυγκροτήσει την Θεσσαλία ή να χρηματοδοτήσει άλλες ανάγκες όπως το εξοπλιστικό της πρόγραμμα. Μιλάμε για 600-700 εκατ. ευρώ…
Για σκεφτείτε να υπήρχε αξιωματική αντιπολίτευση με δυναμική και προοπτική εξουσίας, θα προχωρούσε η ΝΔ σε αυτό το νομοσχέδιο;
Μάλλον όχι. Προφανώς, είδε ότι την «παίρνει» από άποψης πολιτικού κόστους και προχώρησε.

Κλίμα δυσαρέσκειας από βουλευτές-υπουργούς

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σε βουλευτές και άλλους υπουργούς υπάρχει ένα κλίμα δυσαρέσκειας για τον υπουργό Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη καθώς αυτός έπεισε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει το νομοσχέδιο αυτό, χωρίς καν να υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.
Τα παράπονα που έφτασαν στο Μαξίμου με αποδέκτη τον Γ. Μπρατάκο ήταν αμέτρητα.
Βουλευτές και υπουργοί πήραν επιτελικά στελέχη στο Μαξίμου να αλλάξουν σκληρές διατάξεις, ενώ στα πολιτικά τους γραφεία τα τηλέφωνα σπάσανε από απειλές «γαλάζιων» επαγγελματιών...
Βλέπετε ο κ. Χατζηδάκης επειδή ήταν θύμα υποκλοπών, έχει πλέον μία τεράστια ασυλία που τσακίζει τα νεύρα των συναδέλφων του αν όχι και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Οι λόγοι ευνόητοι…

Διαχρονικά ο Χατζηδάκης άνοιγε μέτωπα στη ΝΔ

Σε όλη την πορεία του ο κ. Χατζηδάκης δημιουργούσε «χοντρά» προβλήματα στις κυβερνήσεις και με το πρόσχημα της εξυγίανσης τα «βάφτιζε» μεταρρυθμίσεις.
Αφού έχτισε μία καριέρα πάνω σε θέσεις στην ευρωβουλή, μπήκε στην κυβέρνηση Καραμανλή και χειρίστηκε την Ολυμπιακή με χοντροκομμένο τρόπο που είχε ως συνέπεια βίαιες αντιδράσεις εναντίον του ακόμα και χειροδικίες.
Στον ΟΣΕ η κατάσταση έγινε χειρότερη και έφτασε μέχρι και να μπει στο στόχαστρο προανακριτικής επιτροπής για την απόδοση ποινικών ευθυνών για το διαχρονικό χάλι του ΟΣΕ…

Τα τιμολόγια, οι συντάξεις και τώρα οι ελευθεροι επαγγελματίες

Στην κυβέρνηση Σαμαρά μηρύκασε τις μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι που ήρθε σε ρήξη με το τότε Μαξίμου και τον έστειλε στο σπίτι του.
Ήταν μία δύσκολη εποχή, πρώτη φορά χωρίς θέση.
Στη πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με συνέπεια το δίκτυο σε κάθε κακοκαιρία να πέφτει ενώ λίγο καιρό μετά με την ενεργειακή κρίση, η αλλαγή τιμολόγησης έφερε άλλη μία φορά την κοινωνία και την ελληνική οικογένεια σε απόγνωση με τους πανάκριβους λογαριασμού ρεύματος.
Στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα των ληξιπρόσθεσμων συντάξεων με έναν απλό και μπακαλίστικο τρόπο έδωσε μεγαλύτερες προσωρινές συντάξεις σε όλους και έτσι σταμάτησε την γκρίνια.
Όμως, οι τελικές συντάξεις δεν έχουν δοθεί ακόμα…
Χώρια ότι τα έβαλε με τους υπαλλήλους και έφερε ιδιώτες σε θέσεις διευθυντών, διαρρηγνύοντας για άλλη μία φορά τις σχέσεις δημοσίων υπαλλήλων-ΝΔ.

Τα έβαλε με την ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης και αυτό θα κοστίσει στη ΝΔ

Τώρα ήρθε η ώρα να τα βάλει με τους ελεύθερους επαγγελματίες και την φορολόγησή τους, με έναν πραγματικά απαράδεκτο τρόπο που δείχνει και την αδυναμία του κράτους να σταματήσει την φοροδιαφυγή. Εικάζει πόσα βγάζει ένας ελεύθερος επαγγελματίας βάσει κλάδου και τον φορολογεί για τεκμαρτά εισοδήματα, όχι πραγματικά.
Και αν ο επαγγελματίας έχει μία χρονιά χασούρα θα πρέπει να αποδεικνύει τα πραγματικά του εισοδήματα. Βάζει τον επαγγελματία εξαρχής σε θέση «απατεώνα» και τον καλεί να αποδείξει την αθωότητά του.
Η ΝΔ με αυτό το νόμο, για πρώτη φορά, σπάει τους δεσμούς της με μία προνομιακή ομάδα της, την ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης.
Η οποία δεν βάλλεται μόνο από το φορολογικό αλλά και από την μεγάλη ακρίβεια, την οποία επίσης η κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει καίρια, παρόλο που ο δείκτης πληθωρισμού στην Ευρώπη έχει πέσει.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης