Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε περιδίνηση βάζει την κυβέρνηση ο Χατζηδάκης - Σοβαρές διαφωνίες Μαξίμου - ΥΠΟΙΚ - βουλευτών για το φορολογικό νομοσχέδιο

Σε περιδίνηση βάζει την κυβέρνηση ο Χατζηδάκης - Σοβαρές διαφωνίες Μαξίμου - ΥΠΟΙΚ - βουλευτών για το φορολογικό νομοσχέδιο
Σοβαρές διαφωνίες και μέσα στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο
Σε περιδίνηση μπαίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα.
Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με το ΒΝ, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και μέσα στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο και όλη μέρα χθες επιτελικά στελέχη του υπουργείου και του Μαξίμου, εν μέσω φωνών και διαξιφισμών, έσβηναν και έγραφαν βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Το κέρδος για το φορολογικό είναι 600-700 εκατ. ευρώ

Η κεντρική κριτική που υπάρχει είναι στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και συμπυκνώνεται στο εξής συμπέρασμα: ότι με το αχρείαστο φορολογικό, η ΝΔ αλλάζει την αρχική της δέσμευση από το 2019 που μιλούσε για μείωση βαρών, φορολογίας και εισφορών προς τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Και όλο αυτό για 600-700 εκατ. ευρώ τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ τα χρειάζεται για να κλείσει τρύπες.

Η άστοχη δήλωση Χατζηδάκη

Άλλωστε, το είπε εντελώς κυνικά ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης ότι «Δεν μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια διότι εκτός από το χρέος και τις συντάξεις έχει να πληρώσει τα αεροπλάνα και τις φρεγάτες, εννοώντας σαφώς τα Rafale και τις Belharra που αγοράστηκαν».
Σίγουρα είναι μία άστοχη δήλωση που δεν περιποιεί τιμή για μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκης.

Πυρ και μανία βουλευτές και υπουργοί με τον Χατζηδάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει μπει στο στόχαστρο βουλευτών και άλλων υπουργών για το φορολογικό νομοσχέδιο που τους αναγκάζει να πάνε να δικαιολογηθούν σε χιλιάδες ψηφοφόρους τους, κυρίως δικηγόρους. «Το τηλέφωνό μου χτυπάει από το πρωί από δικηγόρους και άλλους επαγγελματίες γι’ αυτό το νομοσχέδιο», θα πει πρωτοκλασάτος βουλευτής που δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον υπουργό του. Άλλος βουλευτής και ο ίδιος δικηγόρος στο επάγγελμα που ήταν και ενεργός συνδικαλιστής, λέει ότι δύσκολα θα πάει στην περιφέρειά του για να δει τους συναδέλφους του.

Έπηξε στα τηλέφωνα και τα παράπονα ο Μπρατάκος

Όμως, και στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν εστίες διαφωνίας με τον Κ. Χατζηδάκη σε επιμέρους διατάξεις.
Ο Γιάννης Μπρατάκος έγινε δέκτης παραπόνων από κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές όλες αυτές τις μέρες.
Άλλωστε και η πορεία του νομοσχεδίου, απ’ όταν ήρθε στην διαβούλευση μέχρι σήμερα που ψηφίζεται, δείχνει ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω σε πολλά παραδεχόμενη τα λάθη και τις αδικίες που έκρυβαν συγκεκριμένες διατάξεις. Ο Κωστής Χατζηδάκης, θα πει ένα άλλο στέλεχος, όπου και αν πήγε, άνοιγε αχρείαστα μέτωπα για την ΝΔ και άφηνε δυσαρεστημένους δεξιούς. Το ίδιο στέλεχος, ομολογεί ότι «θα δείτε στις ευρωεκλογές τις επιπτώσεις του φορολογικού νομοσχεδίου».

Πήγε να ρίξει αλλού την ευθύνη

Στην αρχή το περιβάλλον Χατζηδάκη προσπάθησε να ρίξει όλη την ευθύνη στον Χάρη Θεοχάρη καταδεικνύοντάς τον ως «εμπνευστή» του νομοσχεδίου και προσδίδοντάς του το ρόλο του σκληρού τεχνοκράτη που δεν κοιτάζει τις ευαισθησίες των ελεύθερων επαγγελματιών.
Όμως, τελικά αυτό δεν ισχύει.
Το φορολογικό, τέλος, θα ψηφιστεί σήμερα την ώρα που στην Αθήνα θα έχουμε την επίσκεψη του Erdogan.
Οι δρόμοι θα κλείσουν και δεν θα μπορεί κανένας να διαδηλώσει κατά του νομοσχεδίου. Θεωρούν ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να μην υπάρξουν άλλες αντιδράσεις έξω από την Βουλή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης