Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Η ΝΔ δεν λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας - Δεν κάνει τα αναγκαία και επείγοντα

Σβίγκου: Η ΝΔ δεν λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας - Δεν κάνει τα αναγκαία και επείγοντα
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα, σύμφωνα με την Ρ. Σβίγκου
"Αυτό είναι το σκοτεινό πρόσωπο μιας κοινωνίας και μιας χώρας που πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Επειγόντως", υπογραμμίζει η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ρ. Σβίγκου, με αφορμή τη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα.
Όπως αναφέρει η κα Σβίγkου, "χθες, άλλη μια γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Τη θεωρούσε «κτήμα του». Στη Σαλαμίνα του 2023.
Σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου καταγγέλθηκαν 8.409 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες. Υπάρχουν πολλά ακόμα, που δεν καταγγέλλονται.
Και σε ένα κράτος που δεν παρέχει τη σωστή προστασία, ακόμα κι όταν γίνεται καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα. Αλλά ούτε επαρκείς δομές στήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες.
Αυτό είναι το σκοτεινό πρόσωπο μιας κοινωνίας και μιας χώρας που πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Επειγόντως".
Υπενθυμίζει ότι από το 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», πρσοθέτοντας ότι "η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απέρριψε και την απορρίπτει συστηματικά. Όπως δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα.
Την ίδρυση και στελέχωση τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε όλη τη χώρα, με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό. Τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες, που να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και σταθερή χρηματοδότηση. Όπως και ένα πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας".
"Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Η σκληρή πραγματικότητα το επιβεβαιώνει καθημερινά", καταλήγει η κα Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης