Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάντζος: Ζητήματα κυριαρχίας δεν μπαίνουν σε οποιαδήποτε συζήτηση με την Τουρκία

Μάντζος: Ζητήματα κυριαρχίας δεν μπαίνουν σε οποιαδήποτε συζήτηση με την Τουρκία
"Ζητήματα κυριαρχίας δεν μπορούν ούτε ως κύρια, ούτε ως παρεπόμενα, να μπαίνουν σε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών", σύμφωνα με τον Δ. Μάντζο
«Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας οφείλουν να είναι ανοικτοί υπό δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις: τον αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την οριστική εγκατάλειψη της αναθεωρητικής ατζέντας και της επιθετικής ρητορικής της τουρκικής κυβέρνησης», επανέλαβε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μάντζος, με φόντο την αυριανή επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα.
Ο κ. Μάντζος εκτίμησε ότι η σημερινή συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου στην «Καθημερινή» δημιουργεί εύλογες ανησυχίες, υπογραμμίζοντας ότι «η πάγια τούρκικη αρχή της συνολικής διαπραγμάτευσης είναι έξω από το τραπέζι για εμάς. Ζητήματα κυριαρχίας δεν μπορούν ούτε ως κύρια, ούτε ως παρεπόμενα, να μπαίνουν σε οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Και αυτό δεν αποτελεί κομματική γραμμή, αλλά μία διαχρονική εθνική γραμμή που μας δεσμεύει όλους, πρώτα και κύρια την Κυβέρνηση. Πάνω σε αυτήν πρέπει να χτίσει η ελληνική πλευρά με ιδιαίτερη προσοχή την προετοιμασία έως αύριο. Και από εκεί και πέρα, να υπάρξει ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων για τα επόμενα βήματα. Διότι, δεν τελειώνει αύριο ο διάλογος. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».
Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, χθεσινό tweet του Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Μάντζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι τεχνοκρατικός λαϊκισμός και στρεψοδικία να επιτίθεται ο Υπουργός Οικονομικών στην αντιπολίτευση επειδή ψήφισε ένα μέρος ενός σχεδίου νόμου. Αυτό που παρέλειψε ο κ. Χατζηδάκης να πει είναι πως πολλές από τις διατάξεις του σχεδίου προέρχονταν από ευρωπαϊκή οδηγία. Αλίμονο αν ένα ευρωπαϊκό προοδευτικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν ψηφίσει την ενσωμάτωση μιας οδηγίας. Δεν ψηφίσαμε, ωστόσο, την αρχή του σχεδίου νόμου γιατί ήταν αναποτελεσματικό και δεν προστάτευε τους δανειολήπτες, καθώς και τις διατάξεις που αφήνουν ευάλωτους τους δανειολήπτες και για την προστασία των οποίων είχαμε καταθέσει επτά τροπολογίες τις οποίες η Κυβέρνηση ούτε καν δέχθηκε να συζητήσει. Μακριά από εμάς ο λαϊκισμός τον οποίο ο κ. Χατζηδάκης επιδεικνύει συστηματικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης