Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Έκτρωμα το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πρέπει να καταψηφιστεί

Κουτσούμπας: Έκτρωμα το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πρέπει να καταψηφιστεί
Το φορολογικό νομοσχέδιο "στρέφεται ενάντια στους αυτοκινητιστές, όπως και συνολικά ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες, τους επιστήμονες όλων των κλάδων", ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας
Tη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που σήμερα εισάγει η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε ο Δ. Κουτσούμπας.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6/12, στον Περισσό με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας (ΣΑΤΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του Θύμιο Λυμπερόπουλο.
Η αντιπροσωπεία του ΣΑΤΑ έφτασε με αυτοκινητοπομπή Ταξί. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γ. Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χ. Βουρδουμπάς, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Δ. Θεοδωρόπουλος, γραμματέας της ΤΟ ΕΒΕ και μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ως έκτρωμα, το οποίο πρέπει να καταψηφιστεί -κι αυτό θα κάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ- καθώς η επιβολή του τεκμαρτού θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της φορολογίας σε συνδυασμό με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων για ασφυκτικό έλεγχο. "Συνεπώς, στρέφεται ενάντια στους αυτοκινητιστές, όπως και συνολικά ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες, τους επιστήμονες όλων των κλάδων", όπως ανέφερε.
Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ξεχωριστή σημασία έχει η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος που περιλαμβάνει μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης του εισοδήματος των επαγγελματιών, όπως το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας, η κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ κ.ά.
kouts.JPG
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών του κλάδου, ενώ ξεκαθάρισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν επιδέχεται τροποποιήσεις γι' αυτό απαιτείται να αποσυρθεί πλήρως. Ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη με μεγάλη επιτυχία η 48ωρη απεργία του κλάδου στην Αττική και ότι μετά τη συνάντηση είναι προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία των αυτοκινητιστών που από διάφορα σημεία θα συγκλίνουν προς τη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν, ενώ κινήσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και αύριο (7/12) που αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης