Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πυρηνικός πόλεμος» Β. Μαρινάκη - κυβέρνησης με όχημα το ποδόσφαιρο - Πήραν θέση Αλαφούζος - Σαββίδης

«Πυρηνικός πόλεμος» Β. Μαρινάκη - κυβέρνησης με όχημα το ποδόσφαιρο - Πήραν θέση Αλαφούζος - Σαββίδης
Στο Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, αρχίζουν και προβληματίζονται διότι το brand name Ολυμπιακός φοβίζει λόγω του αρκετού κόσμου φιλάθλων που διαθέτει
Η κόντρα του εφοπλιστή και του μεγαλομέτοχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζεται αμείωτη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, αρχίζουν και προβληματίζονται διότι το brand name Ολυμπιακός φοβίζει λόγω του αρκετού κόσμου φιλάθλων που διαθέτει.
Με άλλα λόγια φοβούνται μήπως τυχόν ο κ. Μαρινάκης στραφεί εναντίον της κυβέρνησης προεκλογικά (σε 6 μήνες έχουμε ευρωεκλογές) και μαζί με αυτόν στραφεί και ένας μεγάλος όγκος οπαδών.

Η πρώτη φορά που ο Μαρινάκης ενεπλάκη στα πολιτικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.
Θυμίζουμε ότι όταν ο Β.Μαρινάκης αποφάσισε να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά και συγκεκριμένα τον δήμο Πειραιά, πήγε κόντρα στη Νέα Δημοκρατία που ήταν βέβαιη μέχρι τότε ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα ήταν ξανά δήμαρχος.
Όμως, η έλευση Μαρινάκη άλλαξε τη γραμμή της ΝΔ και τράβηξε κόσμο και με όχημα τον Ολυμπιακό, η δημαρχία πήγε στον Γιάννη Μώραλη.
Τότε, επίσης, υπήρξε και μία υπόγεια κόντρα μεταξύ του εφοπλιστή και του Αντώνη Σαμαρά η οποία αργότερα εξελίχθηκε σε μεγάλο πόλεμο.
Ήταν η εποχή που ο Β. Μαρινάκης τα είχε βρει με τον Αλέξη Τσίπρα…

Οι υποκλοπές και ο Δημητριάδης

Όμως, τα δεδομένα της σημερινής σύγκρουσης είναι διαφορετικά. Ο Β. Μαρινάκης είχε πάντοτε πολύ καλή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως, αυτή χάλασε την περίοδο των υποκλοπών όταν φανερώθηκε ότι παρακολουθείτο το κινητό τηλέφωνο του εφοπλιστή. Τότε, ο εφοπλιστής και καναλάρχης πίστεψε ότι πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται ο διευθυντής του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Τα ΜΜΕ του εφοπλιστή ξεσπαθώσανε κατά της κυβέρνησης, δεν πιάσανε όμως τον Πρωθυπουργό, αλλά τον ίδιο τον Δημητριάδη ο οποίος έφυγε από το Μαξίμου.

Η σκληρή δήλωση Βρέντζου και η κριτική από τα ΜΜΕ του ΔΟΜ

Από τότε άρχισε τα ΜΜΕ του επιχειρηματία, επιλεκτικά, όχι όλα να επικρίνουν την κυβέρνηση. Κυρίως τo in.gr το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στους αναγνώστες του διαδικτύου. Λίγους μήνες μετά, πάλι λόγω ποδοσφαίρου αφού το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έληξε ισόπαλο, ο Ολυμπιακός μέσω του Γ. Βρέντζου κατήγγειλε την κυβέρνηση και δήλωσε «ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία. Η ανοχή μας σε αυτή την ανομία τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Είχε σηκώσει το γάντι ο Μητσοτάκης

Τότε, σήκωσε το γάντι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης που ζήτησε ο ίδιος να δώσει, δήλωσε με νόημα ότι δεν υπάρχει παρακράτος και ότι στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκης ο Ολυμπιακός πήρε 3 πρωταθλήματα και υπογράμμισε εμφατικά ότι «Η κυβέρνηση κι εγώ, ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι οι επιχειρηματίες «δεν είναι ούτε οι υποβολείς μας, ούτε οι φορείς των δικών τους συμφερόντων».

Σκληρές επιθέσεις με απίστευτους χαρακτηρισμούς σε Βρούτση και Οικονόμου

Το τελευταίο επεισόδιο γράφτηκε σε αυτές τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος όπου ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι αδικείται από την διαιτησία και ότι πίσω από αυτό κρύβεται ένα παρακράτος στην ΕΠΟ, την ΚΕΔ και την κυβέρνηση.
Επιτέθηκε, μάλιστα, και στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, επειδή πήγε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο γήπεδο της ΑΕΚ, με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις ενώ πριν λίγες μέρες μετά τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό γήπεδο με υπαίτιους οπαδούς του Ολυμπιακού, επιτέθηκε και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου για την στάση της ΕΛ.ΑΣ εκτοξεύοντας κατηγορίες ότι επίτηδες άνδρες της ΥΜΕΤ μεταμφιεσμένοι σε φιλάθλους πετούσαν κρότου λάμψης στις οικογένειες και τους απλούς φιλάθλους!!! Στο Μαξίμου δεν πίστευαν το μέγεθος των κατηγοριών, η εισαγγελέας δε Ευτυχία Αδειλίνη κάλεσε τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη να καταθέσει για όλα αυτά, εκείμος όμως αποφάσισε να απαντήσει με υπόμνημα.

Θα πάρει θέση η κυβέρνηση στην αποχή των διαιτητών

Η κόντρα, λοιπόν, του Β. Μαρινάκη και των ΜΜΕ του απέναντι στην κυβέρνηση καλά κρατεί και είναι σίγουρο ότι θα ενταθεί το επόμενο διάστημα από την στιγμή που στο παιχνίδι μπαίνουν και άλλες ΠΑΕ, όπως ο Παναθηναικός και ο ΠΑΟΚ που στην συγκεκριμένη στιγμή έχουν πάρει το μέρος της ΚΕΔ και των διαιτητών οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αποχή αφού καταγγέλλουν απειλές κατά της ζωής του επίμαχου διαιτητή Παπαπέτρου στο Πανθεσαλλικό.
Είναι αποφασισμένοι μάλιστα να δουν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ενώ είναι ευνόητο ότι οι καταγγελίες τους φωτογραφίζουν τον Ολυμπιακό.
Θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτές τις καταγγελίες…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης