Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kωνσταντοπούλου για το φορολογικό: Αν η κυβέρνηση ήθελε πάταξη της φοροδιαφυγής, θα ξεκινούσε από τη λίστα Lagarde

Kωνσταντοπούλου για το φορολογικό:  Αν η κυβέρνηση ήθελε πάταξη της φοροδιαφυγής, θα ξεκινούσε από τη λίστα Lagarde
«Προκλητικό» χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Αν η κυβέρνηση ήθελε την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα ξεκινούσε από τη λίστα Lagarde», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, που σε λίγες ώρες εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.
«Το νομοσχέδιο αυτό είναι προκλητικό. Είναι μία ακόμα στρατηγική ενοχοποίησης της κοινωνίας, την ίδια ώρα που απεργάζεστε και υλοποιείτε την υπόθαλψη των εαυτών σας και των δικών σας ανθρώπων. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το νομοσχέδιο με πάταξη της φοροδιαφυγής, τα έχουμε πει κύριε Θεοχάρη. Αν θέλατε την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα ξεκινούσατε από τη λίστα Lagarde, την οποία την κάνατε, όχι γαργάρα, αλλά φροντίσατε να θαφτεί και υπουργοποιηθήκατε και εσείς, υπουργοποιήθηκε και ο κ. Παπασταύρου που είναι μέσα στη λίστα Lagarde, βασικός εμπλεκόμενος, έρχεστε μας κουνάτε εδώ το δάχτυλο ότι είναι όλοι αθώοι», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ανέβηκε στο βήμα της επιτροπής Οικονομικών και κατήγγειλε την απόφαση που είχε ληφθεί νωρίτερα για την εξαίρεσή της από μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.
«Το έγκλημα των Τεμπών, αφορά 57 νεκρούς. Πενήντα επτά ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους. Οι πιο πολλοί είναι νέοι. Δύο κοπέλες χτες, θα έπαιρναν τα πτυχία τους και τα παρέλαβαν οι συγγενείς τους, 19χρονα, 18χρονα, 20χρονα παιδιά, δεν είναι στη ζωή, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των προηγούμενων κυβερνήσεων και σήμερα αυτό που έγινε ήταν αποκαλυπτικό», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Σε αυτή την κατάπτυστη μεθόδευση της κυβέρνησης, ήρθε αρωγός ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε αρωγός ο ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώσει, το μόνο κόμμα της Αντιπολίτευσης - τόσο αξίωμα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση - υπέρ της εξαίρεσης μου. Γιατί; Γιατί είμαι, 'μεροληπτική' υπέρ των θυμάτων. Για ακούστε! Υπάρχουν, δηλαδή, κάποιοι σε αυτήν εδώ την αίθουσα και αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι το να υπερασπίζεσαι τα θύματα αφιλοκερδώς και τις οικογένειές τους είναι, μεροληψία».
Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την εξαίρεση της από την εξεταστική επιτροπή, πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αν και είναι εκείνος που ως πρώην υπουργός Υγείας, «σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλαν σήμερα οι πληγέντες, τα θύματα, οι οικογένειές τους, έχει συμμετάσχει στην επιτροπή που αποφάσισε το μπάζωμα του χώρου. Το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, εκεί όπου και πριν από λίγες μέρες ανακαλύφθηκαν (DNE),ανθρώπινα μέλη».
«Αποφάσισαν λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία και υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, την εξαίρεση μου», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε ντροπιαστική πράξη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Με τη στάση του αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τις χειρότερες και καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης