Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Στον πρόεδρο Κ. Τασούλα η ιδρυτική δήλωση των 11 βουλευτών της «Νέας Αριστεράς»

Βουλή: Στον πρόεδρο Κ. Τασούλα η ιδρυτική δήλωση των 11 βουλευτών της «Νέας Αριστεράς»
Η σχετική δήλωση που υπογράφεται από 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , θα αναγνωστεί αύριο στην ολομέλεια της Βουλής
Επίσημα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα απεστάλη η επιστολή των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία γνωστοποιείται η ίδρυση της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας με όνομα «Νέα Αριστερά».
Η σχετική δήλωση που στάλθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Χαρίτση και υπογράφεται από έντεκα πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , θα αναγνωστεί αύριο στην ολομέλεια της Βουλής, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπό τον τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».
Στην εν λόγω κοινοβουλευτική διαδικασία, κατά την οποία αναμένεται να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα τοποθετηθούν ο κ. Χαρίτσης ως πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά», ο Δ. Τζανακόπουλος ως αγορητής, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος
Όσον αφορά στον νέο συσχετισμό δυνάμεων στο κοινοβούλιο, έχουμε πλέον 9 κοινοβουλευτικές ομάδες και αυτή της Νέας Αριστεράς θα καταλάβει την έβδομη θέση βάσει της «κοινοβουλευτικής αριθμητικής».
Οι έδρες κατανέμονται πια ως εξής: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, 3 ανεξάρτητοι βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης