Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Με αυτοπεποίθηση η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις με την Τουρκία -Είμαστε προετοιμασμένοι, δεν είμαστε αφελείς

Τσιόδρας: Με αυτοπεποίθηση η  Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις με την Τουρκία -Είμαστε προετοιμασμένοι, δεν είμαστε αφελείς
«Με την Τουρκία θα συνυπάρχουμε, δεν σημαίνει όμως ότι όποια διαφωνία έχουμε θα πρέπει κάθε φορά να οδηγεί στο "κόκκινο" ή να οδηγεί σε κρίσεις», ανέφερε ο Δ. Τσιόδρας
«Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι, δεν είμαστε αφελείς. Αυτό στο οποίο θέλουμε να δώσουμε έμφαση είναι η θετική ατζέντα. Η Ελλάδα δεν προσέρχεται φοβικά στο τραπέζι, προσέρχεται με αυτοπεποίθηση», ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δ. Τσιόδρας, με αφορμή της επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Erdogan στην Αθήνα στις 7/12.
Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη, σημείωσε ότι «πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα».
«Με την Τουρκία θα συνυπάρχουμε, δεν σημαίνει όμως ότι όποια διαφωνία έχουμε θα πρέπει κάθε φορά να οδηγεί στο "κόκκινο" ή να οδηγεί σε κρίσεις», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.
Ξεκαθάρισε ότι «θέματα εθνικής κυριαρχίας η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, ζητήματα συνεργασίας στο μεταναστευτικό, ζητήματα πολιτικής προστασίας. Αυτή είναι η ατζέντα και με βάση αυτή πορευόμαστε».
«Από εκεί και πέρα, είναι γνωστή η διαφορά που έχουμε σε σχέση με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Δεν είναι το θέμα που μπορεί να λυθεί τώρα. Προχωράμε σε θέματα που μπορούμε να συνεργαστούμε και αυτό θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης