Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μπαλαούρας - «Δεν μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μπαλαούρας - «Δεν μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»
Αποχωρήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε σήμερα 4/12 ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Μάκης Μπαλαούρας.
Συγκεκριμένα, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook σημειώνει ότι «δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…».
Μάλιστα εκφράζει την «οδύνη» του για την αποχώρησή του ενώ δεν παραλείπει να σταθεί στην προσπάθεια που ξεκίνησε εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ και εκφράζει την «περηφάνια» του που υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με παρουσία στη Βουλή «στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015». Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κόρη του, Όλγα Μπαλαούρα. Η κ. Μπαλαούρα βρισκόταν μεταξύ των 45 μελών της «Ομπρέλας» που έφυγαν μετά την Κεντρική Επιτροπή της 12ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Μπαλαούρας προ ημερών είχε καταφερθεί κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι «δεν έχουμε μάθει στον ΣΥΡΙΖΑ να είμαστε κάτω από ηγεμόνες, μου θύμισε τις χειρότερες εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου».
Η ανάρτηση:

"Αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με επιστολή μου προς τις οργανώσεις που είμαι μέλος, καθώς και στις αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές :

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που το 2001 ξεκινήσαμε, εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ μαζί με τον Γιάννη Μπανιά, στον “Χώρο Διαλόγου και κοινής Δράσης της Αριστεράς”, στα γραφεία της «Εποχής», μαζί με τον Μανώλη Γλέζο- Δημήτρη Παπαχρήστο, τον Συνασπισμό με Αλαβάνο-Φλαμπουράρη, την ΚΕΔΑ με Θεωνά-Μ Κωστόπουλο κτλ για την “Επανίδρυση της Αριστεράς”.
Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που με έκανε να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ήμουν μέλος του και με τίμησε ως Βουλευτή στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015.

Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μια από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Όπως, έχω γράψει επανειλημμένως δημοσίως, ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ο ίδιος στη συνεδρίαση της ΚΕ, δε τα έβαλε μόνο με τα στελέχη, που είχαν σηκώσει το βασικό βάρος της διακυβέρνηση μας, ως «εσωτερικών εχθρών»-«5η Φάλαγγα», που κάνουν «πολιτική του Pumaro»!!!

Δε μπορώ, επομένως να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…

Αποχαιρετώντας σας, εύχομαι να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…
Μάκης Μπαλαούρας

Υ.Γ. Περίμενα για να καταθέσω την απόφαση μου στις συνελεύσεις των οργανώσεων που συμμετείχα, αλλά αυτές δεν συγκλήθηκαν και κατέφυγα σε αυτή τη δημόσια δήλωση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης