Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Εκλέχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να σπάω αβγά - Εμείς δεν χρωστάμε 700 εκατ. ευρώ

Κασσελάκης: Εκλέχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να σπάω αβγά - Εμείς δεν χρωστάμε 700 εκατ. ευρώ
«Στόχος μας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές
«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά».
Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη αυτή, την ώρα που οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από την Κουμουνδούρου ανακοίνωναν το όνομα «Νέα Αριστερά» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν.
«Εμείς δεν χρωστάμε 700 εκατ. ευρώ» τόνισε με νόημα, απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τα οικονομικά του κόμματος.
Τοποθετούμενος για τις ευρωεκλογές, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από ποτέ και έθεσε τον στόχο ως εξής:
«Πάμε για την ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα».



«Θα αποτελείται από έμπειρα αλλά και νέα στελέχη»

«Θα εξηγήσουμε στον κόσμο ότι η ομάδα μας θα αποτελείται από έμπειρα αλλά και νέα στελέχη που προσφέρουν στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη που βλέπουμε ότι η ακροδεξιά καλπάζει με πρόσφατο παράδειγμα τις εκλογές στην Ολλανδία. Σηκώνουμε ανάστημα.
Στόχος είναι να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα, με ανιδιοτέλεια βάσει ενός ευρωπαϊκού προοδευτικού προγράμματος».
Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στο ψηφοδέλτιο θα υπάρξουν οι δυο ευρωβουλευτές που έχουν απομείνει (Ελενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης). Για τους υπόλοιπους θα γίνει η βασική επιλογή θα γίνει από τα μέλη του κόμματος στα οποία θα κάνουν επιλογές των υποψηφίων.
Όπως είπε θα σεβαστεί τη βάση του κόμματος.
Ειδική αναφορά έκανε στην ανανέωση του κόμματος και τα think tank που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.
Σχετικά με τις εξελίξεις μετά τις διασπάσεις, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα πιο συμπαγές κόμμα από κάθε άλλη στιγμή. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τη έχει γίνει. Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον δημοκρατικό κόσμο.
Εχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και την πραγματικότητα που ισχύει στη χώρα, π.χ. στη Θεσσαλία και τις καταστροφές ή τα άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να ζήσουν μια αυτόνομη ζωή.
Σχετικά με το κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα των μελών. Να ανήκουν σε ένα κόμμα που αφουγκράζεται τα μέλη. 

«O Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούμε δύο τομές: Η πρώτη είναι τα think tanks» και είπε ότι αντλούν από τη βάση.
Η δεύτερη θα είναι οι ευρωεκλογές. Αποκάλυψε ότι για τις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι θα κριθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια.
«Με τον Αλέξη έχω μια εξαιρετική θέση» είπε «ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Απέφυγε να σχολιάσει παραπέρα τον πρώην πρόεδρο.
Ερωτήθηκε γιατί πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου και διαδήλωσε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία και απάντησε ότι «Η Αμερική έχει κάνει τεράστια λάθη στην εξωτερική πολιτική. Το ξέρουν και οι ίδιοι».
Σχετικά με την επιστολική ψήφο απάντησε ότι «επί της αρχής είμαστε θετικοί».
Διατύπωσε όμως επιφυλάξεις για το περιεχόμενο που περιμένει να ξεκαθαριστούν.
«Ενας επαγγελματίας μπορεί να έχει ζημιά», είπε για το φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει τεκμαρτό εισόδημα ανεξάρτητα από τα έσοδα.
Μίλησε για την ανάγκη μιας φορολογικής μεταρρύθμισης, για ένα απλό σύστημα. Για πιο δίκαιο σύστημα στο φόρο των επιχειρήσεων με μείωση σε όσες έχουν κέρδη κάτω από 200.000 ευρώ και αύξηση σε μεγαλύτρα κέρδη.
Ανεξάρτητα της πηγής εισοδήματος να υπάρχει μία ενιαία προοδευτική φορολόγηση για όλα τα φυσικά πρόσωπα, βάζοντας μέσα και τα μερίσματα, είπε για τη φορολόγηση φυσικών προσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης