Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Αν μας ενδιέφεραν οι καρέκλες θα ήμασταν εκεί και δεν θα παίρναμε το ρίσκο να φύγουμε – Τις αρνηθήκαμε

Χαρίτσης: Αν μας ενδιέφεραν οι καρέκλες θα ήμασταν εκεί και δεν θα παίρναμε το ρίσκο να φύγουμε – Τις αρνηθήκαμε
"Η νέα κοινοβουλευτική Ομάδα έχει στόχο να ξαναφέρει ένα ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο που θα έχει πρόσημο στην δημόσια συζήτηση, που θα είναι αριστερό και θα απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες", ανέφερε ο Α. Χαρίτσης
«Εμείς δεν φύγαμε - όπως μας λένε - για τις καρέκλες, ίσα ίσα μας προτάθηκαν καρέκλες και τις αρνηθήκαμε. Αν μας ενδιέφεραν οι καρέκλες θα ήμασταν εκεί και δεν θα παίρναμε το ρίσκο να φύγουμε», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Χαρίτσης, λίγες ώρες πριν από τη γνωστοποίηση του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος είναι επικεφαλής της νέας Κ.Ο. των 11, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επανέλαβε ότι η απόφαση να φύγουν ήταν επώδυνη και ότι σέβονται αυτούς που μένουν πίσω.
«Αυτό που θέλαμε και είχαμε συζητήσει είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα σαφές πολιτικό σχέδιο, που πάμε, τι θέλουμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες, ποιους θέλουμε να εκπροσωπήσουμε και να δούμε πως θα συγκροτηθεί μια ομάδα που να μπορέσει να φέρει σε πέρας αυτό το σχέδιο. Δυστυχώς τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Είδαμε επιλογές που οδήγησαν σε εκφυλισμό έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο και εμείς πήραμε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη απόφαση», συμπλήρωσε.
Εξήγησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης έκανε τις επιλογές του σε σχέση με την κεντρική ηγετική ομάδα την οποία ήθελε να έχει και η οποία εξέπεμψε και το σήμα του πως θα πορευτεί το κόμμα από εδώ και πέρα.

Για τη νέα Κ.Ο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η νέα κοινοβουλευτική Ομάδα έχει στόχο «να ξαναφέρει ένα ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο που θα έχει πρόσημο στην δημόσια συζήτηση, που θα είναι αριστερό και θα απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».
Υπογράμμισε ότι ο στόχος τους είναι διπλός, λέγοντας «αφενός να διαμορφώσουμε μια αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που απουσιάζει στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή μια πειστική δύναμη της αντιπολίτευσης, η οποία να αντιπαρατίθεται ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι σε αυτήν και νομίζω πως μπορούμε να έχουμε μια τέτοια αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη. Το δεύτερο είναι να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη, πειστική ριζοσπαστική και συνάμα ρεαλιστική πρόταση προς τον ελληνικό λαό».
Μάλιστα, τόνισε ότι θα δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών για να εδραιωθεί το νέο κόμμα και θα προχωρήσουν συντεταγμένα το επόμενο διάστημα.
Σημείωσε δε, πως η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αλλά όχι η τοξικότητα και η χυδαιότητα που εκπέμπεται το τελευταίο διάστημα και είναι προσβλητικό για όλον τον χώρο της Αριστεράς και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.
Κληθείς να απαντήσει αν η τοξικότητα και η χυδαιότητα στην οποία αναφέρθηκε ανήκει στον κ. Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα, είπε πως «όποιος παρακολουθεί με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα τον δημόσια συζήτηση αυτό συμπεραίνει».
Τέλος, ερωτηθείς αν αισθάνεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη ή το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, απάντησε πως «θέλουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης