Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Δεν θα λέγεται «Αριστερά Μπροστά» η κίνηση των 11 – Δεν είμαστε απέναντι στον Τσίπρα

Ηλιόπουλος: Δεν θα λέγεται «Αριστερά Μπροστά» η κίνηση των 11 – Δεν είμαστε απέναντι στον Τσίπρα
Με τον Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες, υπάρχει ιδεολογική μετατόπιση υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος
Η νέα κίνηση των 11 δεν πρόκειται να ονομαστεί «Αριστερά Μπροστά» υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «δεν είμαστε απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Ηλιόπουλος υποστήριξε πως η νέα κίνηση «θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα που θα δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα».
«Σήμερα συγκροτείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα και επίσημα συγκροτείται όταν θα κατατεθεί και το χαρτί στην Ολομέλεια.
Την Τετάρτη θα μπούμε στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να «υπάρχει μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Επικοινωνία με Κόκκαλη

Ερωτηθείς για το εάν ο Πέτρος Κόκκαλης θα είναι μαζί τους, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «θα ήταν ένα πολύ καλό ενδεχόμενο να μπορέσουμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές».
«Υπάρχει επικοινωνία.
Ο κ. Παπαδημούλης έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει αυτή την προσπάθεια και έχει πει πως δεν θα ξανακατέβει στην ευρωβουλή.
Είναι η τελευταία του θητεία.
Με τον κ. Κούλογλου δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία» επισήμανε ο κ.Ηλιόπουλος.

Δεν είμαστε απέναντι στον Τσίπρα

Για τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν μεταφέρει τι συζητήθηκε σε ένα ιδιωτικό τετ α τετ.
«Ό,τι και να γίνει, για μένα είναι ο άνθρωπος που συνάντησα πρώτα σαν γραμματέας στη νεολαία το 2001, είναι ο άνθρωπος που έκανε την Αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Θεωρώ κατανοητή την επιλογή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην έχει μιλήσει δημόσια μέχρι αυτή τη στιγμή.
Δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα, είμαστε σε ένα διαφορετικό πολιτικό χώρο.
Απέναντί μας είναι ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαφωνίες με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαφωνίες με Κασσελάκη

«Με τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες και υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα και μια συντηρητική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα πολιτικό κενό.
Σε οποιαδήποτε άλλη συγκυρία, άνθρωπος που είχε κάνει την δήλωση που έκανε ο υπουργός για τους δικηγόρους και τους κούριερ, θα είχε φύγει σε 5 λεπτά.
Έμεινε στη θέση του ο κ. Τσακλόγλου ακριβώς γιατί υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μόνος του.
Το γεγονός πως σήμερα συζητάμε για μια χώρα όπου άνθρωπος 82 ετών ανάπηρος πετιέται στο δρόμο, είναι στοιχεία κοινωνικής χρεοκοπίας.
Το σημερινό κόμμα του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη γιατί σε κεντρικά ζητήματα σε 4-5 μέρες μπορεί να έχει διαφορετικές τοποθετήσεις και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.
Και σε άλλα ζητήματα, έχει κάνει μια συντηρητική μετατόπιση και ένα τρίτο θέμα είναι πως όταν θέλεις να υπάρχει μια συνύπαρξη, πρέπει να υπάρχει στοιχειωδώς μια σχέση εμπιστοσύνης.
Αν η διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως υπονόμευση, πέμπτη φάλαγγα κτλ. αντικειμενικά εκεί δεν μπορεί να υπάρχει συνύπαρξη» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης