Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποδοσφαιρικό χάος στο Βόλο - Μαρινάκης: Να παραιτηθούν Οικονόμου και Κατσαφάδος – Πόντιος Πιλάτος ο Μητσοτάκης

Ποδοσφαιρικό χάος στο Βόλο -  Μαρινάκης: Να παραιτηθούν Οικονόμου και Κατσαφάδος – Πόντιος Πιλάτος ο Μητσοτάκης
Η δριμεία επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά την καταχρηστική βία εκ μέρους της αστυνομίας η οποία δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, σύμφωνα με το σύλλογο
Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις παίρνει η εξέλιξη του ποδοσφαιρικού αγώνα του Ολυμπιακού στον Βόλο καθώς ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός διά της ανακοίνωσης της ομάδας αλλά και με δημοσιεύματα των ΜΜΕ που ελέγχει ζητά την άμεση παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου ενώ από τα πυρά δεν γλιτώνει και ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.
Ταυτόχρονα, επιτίθεται και στο Μαξίμου καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «σταματήσει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου».
Η δριμεία επίθεση αφορά την καταχρηστική βία εκ μέρου της αστυνομίας η οποία δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.
Αν και τραυματισμοί φιλάθλων ή παικτών δεν καταγράφηκαν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την αστυνομία στον Βόλο για δυσανάλογη αντίδραση απέναντι στις αντιδράσεις των οπαδών.
Το ματς, που εξελίχθηκε απροσδόκητα σε ντέρμπι, έληξε με ισοπαλία 2-2 και τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που είχαν κατακλύσει το γήπεδο να εκτοξεύουν αντικείμενα και κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου, προκαλώντας την παρέμβαση της αστυνομίας στο… 90!
Τα επεισόδια, όπως εκτυλίχθηκαν φαίνεται ότι στόχο είχαν να εκτροχιάσουν τον αγώνα, να δυναμιτίσουν το κλίμα και να μεταφέρουν το επίδικο από το γήπεδο στο πολιτικό τερέν.
Ο Ολυμπιακός κατηγορεί τους πολιτικούς προϊστάμενους της αστυνομίας για δυσανάλογη βία, μιλά για ασφυκτικές συνθήκες και για κίνδυνο της ζωής φιλάθλων και ποδοσφαιριστών.
Βόλος - Ολυμπιακός: Προσωρινή διακοπή στο Πανθεσσαλικό | Sportal.gr
Τί υποστηρίζει ο Ολυμπιακός

Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη συνθήκη που δημιουργήθηκε για χιλιάδες φιλάθλους εντός του γηπέδου, αποκλειστική ευθύνη φέρει η Ελληνική Αστυνομία και ο ίδιος ο υπουργός ο κ. Γιάννης Οικονόμου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά ως άρθρο στα media του ομίλου.
Ειδικότερα, στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται ευθεία αναφορά σε ευθύνες της αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Για κάποιον ανεξήγητο λόγο δόθηκε εντολή επέμβασης από διμοιρίες των ΜΑΤ εντός του γηπέδου στην πλευρά των οπαδών του Ολυμπιακού χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
Παράλληλα έγινε δυσανάλογη χρήση χημικών σε σχέση με την ένταση που δημιουργήθηκε από την εμφάνιση των ΜΑΤ, πνίγοντας το γήπεδο στα δακρυγόνα.
Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε προφανώς και επέβαλε την διακοπή του αγώνα ενώ από τύχη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή κάτι χειρότερο αφού ο συνωστισμός που δημιουργήθηκε στις θύρες του γηπέδου με τους χιλιάδες οπαδούς και των δύο ομάδων να προσπαθούν να βγουν από το γήπεδο για να πάρουν αέρα ήταν μεγάλος».
Το σχετικό δημοσίευμα συνεχίζει:
«Ακόμα και σε ποδοσφαιριστές χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με την παροχή οξυγόνου λόγω των χημικών.
Οι εικόνες σαν αυτή με τον τερματοφύλακα του Βόλου να έχει καταρρεύσει μόνο ντροπή προκαλούν για την Ελληνική Αστυνομία».
Ακόμα και οι διαιτητές με τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Βόλου δεν γλύτωσαν την «επίθεση» της ανεγκέφαλων της ΕΛ.ΑΣ. με χημικά μέσα στο γήπεδο.
Βόλος-Ολυμπιακός: Διακοπή για επεισόδια - Ποδόσφαιρο - Stoiximan Super  League - Ολυμπιακός - Βόλος | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6
Επίθεση στον Οικονόμου

Στο δημοσίευμα τα πυρά στρέφονται με σαφήνεια κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον οποίο κατηγορεί προσωπικά με σημαντικές πολιτικές αιχμές
«Για όλη αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη συνθήκη που δημιουργήθηκε για χιλιάδες φιλάθλους εντός του γηπέδου, αποκλειστική ευθύνη φέρει η Ελληνική Αστυνομία και ο ίδιος ο υπουργός ο κ. Γιάννης Οικονόμου.
Δεν είναι δυνατόν η εξέλιξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και ακόμα περισσότερο η σωματική ακεραιότητα χιλιάδων φιλάθλων που έχουν πληρώσει εισιτήριο για να δουν έναν αγώνα, να κρίνεται από την απόφαση ενός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.
Και για αυτή την κατάσταση την απόλυτη ευθύνη έχει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου.
Ευθύνη έχει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει επιλέξει ο ίδιος και η κυβέρνηση του.
Φυσικά από τον κάδρο των ευθυνών δεν λείπει και ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος ο οποίος τυγχάνει να είναι και βουλευτής στην Α’ Πειραιά.
Ως υφυπουργός στα νέα του καθήκοντα μέχρι τώρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο και αυτό επιβεβαιώνει και η σημερινή αποτυχία της Αστυνομίας να διαχειριστεί έναν απλό ποδοσφαιρικό αγώνα σε μια πόλη της επαρχίας.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στην εκλογική του περιφέρεια πολλοί τον αποκαλούν «ντροπή του Πειραιά».
Βόλος – Ολυμπιακός: Δακρυγόνα και για διακοπή του αγώνα στις καθυστερήσεις
Βόλος - Ολυμπιακός: Ένταση μεταξύ Φορτούνη και του πάγκου του Βόλου,  παρενέβη ο Μπέος
Βρώμικο το πρωτάθλημα -  Το διοικεί εγκληματική συμμορία


Το δημοσίευμα στρέφεται εκ νέου κατά της θεσμικής λειτουργίας του ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο για «κατήφορο» και «διάβρωση».
Ειδικότερα, αναφέρεται: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την κατάντια και τον κατήφορο που έχει πάρει στη χώρα μας το δημοφιλέστερο άθλημα, καθώς τα πάντα έχουν διαβρωθεί.
Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο και κάποιοι απλά κοιτάζουν, θαρρείς και είναι απλοί παρατηρητές των αδιανόητων εξελίξεων.
Υπάρχει ασφαλώς ευθύνη και σε κυβερνητικό επίπεδο, καθώς δεν έχει γίνει το παραμικρό, δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τα ξέρουν στην κυβέρνηση, τα μαύρα χάλια είναι άλλωστε γνωστά σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα τόσο πολύ καιρό, αλλά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει τα όσα γίνονται και καταλαβαίνει πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος.
Οι φίλαθλοι των ''ερυθρόλευκων'' είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας τους και δεν αφήνουν ποτέ μόνο τον Ολυμπιακό.
Κι έχουν φυσικά το δικαίωμα έκφρασης της διαμαρτυρίας τους, ακόμα και στη Βουλή, για όσα βλέπουν καθημερινά να γίνονται εις βάρος του λαοφιλέστερου συλλόγου της χώρας».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-12-03_222647.png

Τι απαντά η ΕΛΑΣ στις κατηγορίες του Ολυμπιακού

Στο 90ό λεπτό του αγώνα Βόλος - Ολυμπιακός, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου.
Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.
Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης