Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης: Άμεση αναβάθμιση της πυροπροστασίας στη χώρα - Τέρμα οι δικαιολογίες

Δημητροκάλλης: Άμεση αναβάθμιση της πυροπροστασίας στη χώρα - Τέρμα οι δικαιολογίες
"Η μόνιμη δικαιολογία είναι πως δεν κάνετε προσλήψεις επειδή θα εργάζονται μόνο το καλοκαίρι, κάτι το οποίο δεν ισχύει μιας και τα καθήκοντα ενός δασοφύλακα είναι πολυδιάστατα και δεν αφορούν μόνο τους μήνες του καλοκαιριού", ανέφερε ο Γ. Δημητροκάλλης
«Ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός επιζητούν την κοινή οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, οριοθέτηση η οποία είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και παράλληλα «θα κόψει τον αέρα» στον Τούρκο Πρόεδρο, του οποίου η προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο τον τελευταίο καιρό, αποκαλώντας Τουρκία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, ακόμα και τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Γ. Δημητροκάλλης.
Σχετικά με την ψήφιση μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την ανταλλαγή παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ξεκαθάρισε πως κάθε διακρατική συμφωνία με την Κύπρο, η οποία εμβαθύνει και ενδυναμώνει τις διαχρονικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μας βρίσκει σύμφωνους, διότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας.
Παράλληλα ο κ. Δημητροκάλλης, κατήγγειλε την Νέα Δημοκρατία πως έχει αφήσει τα δάση μας απροστάτευτα, χωρίς δασοφύλακες, και τα πυροσβεστικά τμήματα ξεγυμνωμένα και με εξοπλισμό κακής ποιότητας.
«Η μόνιμη δικαιολογία είναι πως δεν κάνετε προσλήψεις επειδή θα εργάζονται μόνο το καλοκαίρι, κάτι το οποίο δεν ισχύει μιας και τα καθήκοντα ενός δασοφύλακα είναι πολυδιάστατα και δεν αφορούν μόνο τους μήνες του καλοκαιριού.
Απαιτούμε, λοιπόν, εφόσον η Κυβέρνηση κάνει τέτοιου είδους δαπάνες, άμεσα αναδιοργάνωση των δασοφυλακείων και την απαραίτητη στελέχωσή τους, καθώς και την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών που τους εκθειάζετε τα καλοκαίρια και τον υπόλοιπο χρόνο τους πετάτε χημικά, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής σημείωσε πως ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός, επιζητούν την κοινή οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, οριοθέτηση η οποία είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και παράλληλα «θα κόψει τον αέρα» στον Τούρκο Πρόεδρο, του οποίου η προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο τον τελευταίο καιρό, αποκαλώντας Τουρκία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.
«Θεωρούμε πως η Κυβέρνηση είναι εθνικά επικίνδυνη και μόνο που μπαίνει στη διαδικασία να υποδέχεται τον Erdogan σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, αλλά και να κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του, που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, μιας κι εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα, ενώ εκείνος ζητάει τα πάντα.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμής χρειαζόμαστε συμφωνίες με την Κύπρο για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας. Ως πότε οι ελληνικές κυβερνήσεις θα παρουσιάζουν αυτό το σύνδρομο ηττοπάθειας στα εθνικά θέματα;
Να μην ξεχνάμε πως η κοινή οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος είναι οριοθέτηση ευρωπαϊκής ΑΟΖ, οπότε η αντίστοιχη κριτική για ηττοπαθή στάση ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που παραδοσιακά “χαιδεύει” την Τουρκία», τόνισε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης