Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλείεται από την Εξεταστική για τα Τέμπη η Κωνσταντοπούλου κατόπιν απόφασης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

Αποκλείεται από την Εξεταστική για τα Τέμπη η Κωνσταντοπούλου κατόπιν απόφασης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής
H κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να συμμετάσχει στο έργο της Εξεταστικής, διότι έχει παράλληλα αναλάβει την υπεράσπιση ορισμένων εκ των οικογενειών των θυμάτων
Εμπόδιο θέτει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ως προς τη συμμετοχή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.
Σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου η κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να συμμετάσχει στο έργο της Εξεταστικής, διότι έχει παράλληλα αναλάβει την υπεράσπιση ορισμένων εκ των οικογενειών των θυμάτων.
Όπως τονίζει η απόφαση «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της».
Επιπλέον, η αποφαση ξεκαθαρίζει, ότι το αν η πρώην πρόεδρος της Βουλής αμείβεται, ή όχι για την υπόθεση, δεν έχει νομική βαρύτητα και ως εκ τούτου δεν επηρεαζει την απόφαση καθ' οιονδήποτε τρόπο.
«Του νόμου μη διακρίνοντος, είναι άνευ νομικής επιρροής το αν τα καθήκοντα συνηγόρου ασκήθηκαν επ αμοιβή ή όχι» σημειώνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απαντώντας ουσιαστικά στο επιχείρημα που προέβαλε η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατέθεσε υπόμνημα προς το Συμβούλιο, επιχειρηματολογώντας υπέρ της συμμετοχής της στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη και καταγγέλοντας απόπεορα αποκλεισμού της από την κυβερνητική πλειοψηφία.
«Τίθεται κρίσιμο το θέμα, εάν μπορεί δικηγόρος που είναι συγχρόνως συνήγορος κατηγορούμενου και παράλληλα είναι βουλευτής να είναι και μέλος της εξεταστικής. Και μόλις πάρουμε απόφαση να συνεδριάσουμε», είχε τονίσει από την πλευρά του ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης