Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25): Ο κ. Μητσοτάκης καταργεί το απόρρητο της ψήφου - Ιστορική ήττα της Ελληνικής Δημοκρατίας

Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25): Ο κ. Μητσοτάκης καταργεί το απόρρητο της ψήφου - Ιστορική ήττα της Ελληνικής Δημοκρατίας
ΜέΡΑ25: Κανείς δικαστικός ή κρατικός λειτουργός δεν θα μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι η επιλογή ψηφοδελτίου/σταυρού δεν έγινε υπό το βλέμμα τρίτου
Πυρά από την αντιπολίτευση δέχεται η κυβέρνηση μετά την εξαγγελία για επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές.
Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με δήλωση του καταδικάζει την κίνηση της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για μια μαύρη μέρα στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του κόμματος, αναλυτικά: 

“Ο κ. Μητσοτάκης μόλις κατήργησε το απόρρητο της ψήφου, αρχίζοντας με τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.
“Κανείς δικαστικός ή κρατικός λειτουργός δεν θα μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι η επιλογή ψηφοδελτίου/σταυρού δεν έγινε υπό το βλέμμα τρίτου στο πλαίσιο συναλλαγής ή ψυχολογικής πίεσης. Το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης – δηλαδή η απελευθέρωση από την Βία & Νοθεία των πέτρινων χρόνων – μόλις καταργήθηκε.
Το ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε αυτή την ιστορική ήττα της Ελληνικής Δημοκρατίας στα χέρια του πιο βάναυσα αυταρχικού πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης και θυμίζουμε την πραγματική λύση που προτείναμε: το δικαίωμα να ψηφίζουν οι πολίτες, βάσει ηλεκτρονικών εκλογικών καταλόγων, όπου και να βρίσκονται αλλά πάντα πίσω από παραβάν ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου” συνεχίζει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης