Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Bloomberg για Sunak: Έχω αφήσει πίσω μου το συμβάν - Δεν έχω μιλήσει μαζί του

Μητσοτάκης σε Bloomberg για Sunak: Έχω αφήσει πίσω μου το συμβάν - Δεν έχω μιλήσει μαζί του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας
Σχετικά Άρθρα
«Λήξαν» θεωρείται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το συμβάν με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Rishi Sunak, ο οποίος ματαίωσε τελευταία στιγμή τη συνάντηση τους στο Λονδίνο.
«Η Ελλάδα και η Βρετανία έχουν μακρά παράδοση διμερών σχέσεων, δεν θα έμενα ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα» απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξης του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Δεν θα ήθελα να εκφραστώ, να το σχολιάσω. Οπωσδήποτε άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν, δεν θα έδινα μεγάλη σημασία» πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση εάν έχει μιλήσει με τον Sunak απάντησε αρνητικά.

Κλιματική αλλαγή και Ελλάδα

Ερωτηθείς για την παρουσία του στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP28) και για τους στόχους της Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της Συνόδου, καθώς όπως είπε, υπάρχει «ευρεία ανησυχία για το πού βρισκόμαστε».
«Στην Ελλάδα βιώσαμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής φέτος το καλοκαίρι και είμαστε εξαιρετικά φιλόδοξοι. Η Ελλάδα ανέλαβε τις δικές της ευθύνες, μείωσε τις εκπομπές της κατά 43% από το 2005 μιλάμε για την πιο ταχεία από άλλα κράτη της Ε.Ε., παρά την οικονομική κρίση και τις άλλες κρίσεις που βίωσε η χώρα μας» υπογράμμισε, προσθέτοντας πάντως πως «μπορούμε βέβαια να κάνουμε πολλά παραπάνω».

Ελλάδα και ΑΠΕ

Στη συνέντευξη στο Bloomberg ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε κα για τα θέματα ενέργειας και υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις 10 πρώτες χώρες σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έχουμε αιολική και ηλιακή ενέργεια και περιμένουμε ακόμα περισσότερα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης. Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο ως σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και δίνει φυσικό αέριο στην Ουκρανία. Ο ρόλος της χώρα έχει ενισχυθεί στο ζήτημα αυτό μετά την εισβολή στην Ουκρανία».

Η ελληνική οικονομία

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τονίζοντας ότι συνέβαλε στη δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδας με χαμηλότερα επιτόκια. Όπως σημείωσε, η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική καταγράφοντας αύξηση στην ανάπτυξή της. «Περιμένουμε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβανοντας υπόψη τι έχει συμβεί στη χώρα μου τις τελευταίες δεκαετίες» υπογράμμισε.
Ειδικότερα, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης και θα τη διατηρήσει και τα επόμενα χρόνια.
«Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από χώρες της Ευρωζώνης και μπορούμε να διατηρήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Επέκταση της τουριστικής περιόδου

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι «περιμένουμε ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε στους δημοσιονομικιούς στόχους χωρίς πρόβλημα» επισημαίνοντας το γεγονός ότι «υπάρχει η τάση στην Ευρώπη παρά την ύφεση ο κόσμος να συνεχίζει να ταξιδεύει και να προτιμά την Ελλάδα σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες».
«Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα για να επισκεφθεί κανείς και όχι μόνο τους "καυτούς" μηνες, Ιούλιο και Αύγουστο, και γι' αυτό κάνουμε κινήσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου» συμπλήρωσε στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε «ο κόσμος συνεχίζει να εκτιμά την Ελλάδα και την καυτή Μεσόγειο γιατί θέλουν να περνάνε χρόνο στην παραλία» σημειώνοντας ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ευκαιρία για να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν».
«Υπάρχει κόσμος που συνεχίζει να έρχεται στη χώρα μου και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Άλλωστε ήταν πάντα μέρος της ατζέντας μας η επέκταση της τουριστικής σεζόν. Οι περισσότεροι σε λίγο καιρό θα επιλέγουν να μην έρχονται Ιούλιο και Αυγύστο όχι γίατί είναι "καυτοί" αλλά γιατί υπάρχει μεγάλος συνωστισμός» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος σχολίασε «θα χρειστεί λίγο χρόνος για να ανταγωνιστούν τις ελληνικές παραλίες οι σκανδιναβικές και βόρειες παραλίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης