Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετατίθεται για το 2024 το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια λόγω αντιδράσεων - Κυβερνητική ομάδα για ενημέρωση των βουλευτών

Μετατίθεται για το 2024 το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια λόγω αντιδράσεων - Κυβερνητική ομάδα για ενημέρωση των βουλευτών
Ο Κ. Μητσοτάκης είδε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά και στις τάξεις των υπουργών
Είναι οριστικό.
Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα μπει τον Δεκέμβριο στην Βουλή και μάλλον οδηγείται ξανά στο συρτάρι του Πρωθυπουργού.
Ο Κ. Μητσοτάκης είδε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά και στις τάξεις των υπουργών.

Δεν υπάρχει χρόνος

Οι πληροφορίες μας, λένε ότι εκτός ότι δεν υπάρχει χρόνος για να συζητηθεί το νομοσχέδιο σε υπουργικό συμβούλιο (γι’ αυτό και δεν μπήκε στην ημερήσια διάταξη του υπουργικού), δεν δύναται να μπει εγκαίρως ούτε στη δημόσια διαβούλευση και να μπει μετά στην Βουλή.
Πάντως, όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται ήταν χρήσιμη για να διαβλέψει ο Πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο τις προθέσεις των βουλευτών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Τι είπε ο Πατέλης

Στην αντίπερα όχθη, ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης δήλωσε πως εάν ο πρωθυπουργός δεν φέρει προς ψήφιση τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σκοπεύει να παραιτηθεί («δεν έχει νόημα να παραμείνω σύμβουλός του», είπε).

Κυβερνητική ομάδα για μασάζ βουλευτών

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα αρχίσει ένας νέος κύκλος διαβούλευσης στον οποίο θα πάρουν μέρος ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Κ.Ο Σταύρος Καλαφάτης και η νέα γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και θα μιλήσουν με όλους τους βουλευτές.
Ο στόχος είναι να ενημερωθούν διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την νομοθεσία που υπάρχει τώρα.

Τι θα λέει η ενημέρωση

Για παράδειγμα, το τώρα μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια κατά μόνας να γίνουν ανάδοχοι παιδιών.
Όμως η αναδοχή κάποια στιγμή μπορεί να λήξει και να επιστρέψουν τα παιδιά στους κανονικούς γονείς τους.
Επίσης, μόνο με την τεκνοθεσία μπορεί το παιδί να διεκδικήσει νομιμά π.χ τη περιουσία κάποιου γονέα.
Οι βουλευτές αντιδρούν, επίσης, για το θέμα της παρένθετης μητέρας διότι μπορεί να καταντήσει να είναι μία «παροχή υπηρεσίες η μητρότητα» αλλά στο Μαξίμου τονίζουν ότι ισχύει και τώρα.
Μπορεί κάποιο ζευγάρι να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί αλλά τώρα θα δοθεί και η δυνατότητα και σε ομόφυλο ζευγάρι να μπορεί να κάνει αυτή την επιλογή.

Ψάχνει τη κατάλληλη στιγμή

Το Μαξίμου έχει κρατήσει όλες τις αντιδράσεις αλλά και τις επιφυλάξεις κάποιων πιο μετριοπαθών που λένε ότι «θα πρέπει να δούμε καταρχάς πως θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα και πως θα βοηθηθεί η ελληνική οικογένεια».
Και στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σκέψεις να δοθούν περισσότερα κίνητρα στα νέα ζευγάρια και στήριξη ακόμα και στις οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά ή την εξίσωση τρίτεκνων με τους πολυτέκνους.
Αυτές οι δράσεις θα πρέπει να γίνουν παράλληλα, ώστε να μην θεωρηθεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ ασχολείται μόνο με την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ και «αφήνει σε δεύτερη μοίρα» την ελληνική οικογένεια.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης