Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Έτοιμος για συνεργασία με τους «11» του ΣΥΡΙΖΑ - Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Sunak

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Έτοιμος για συνεργασία με τους «11» του ΣΥΡΙΖΑ - Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Sunak
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Στο MEGA και την εκπομπή Live News παραχώρησε συνέντευξη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο εναρκτήριο σχόλιό του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε για την επιστολική ψήφο, όπως αυτή ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του βλέπει θετικά μια τέτοια πρωτοβουλία υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις.
«Ο πυρήνας του θέματος είναι να διευκολυνθούν οι άνθρωποι που έχουν ήδη δικαίωμα να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να έχουν εμπόδια οικονομικά, δηλαδή ο απόδημος να μη χρειαστεί να πληρώσει ακριβό εισιτήριο ή κάποιος νέος που δουλεύει σε νησί ή είναι φοιτητής να μην μπει σε μία τέτοια περιπέτεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δείξαμε ότι είμαστε θετικοί και έτοιμοι να συναινέσουμε με την ψήφο στους απόδημους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν θέσαμε το θέμα ότι οι κάλπες του εξωτερικού χρειάζονται προσοχή, τότε είπε το εξής αμίμητο: ‘Είμαστε θετικά διακείμενοι με την επιστολική ψήφο, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προλάβουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές’. Τέσσερις μήνες μετά τη νομοθέτησή του έρχεται και φέρνει την επιστολική ψήφο. Παρά τον αιφνιδιασμό, αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε διάθεση συναίνεσης, αλλά με σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις» συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας την ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για μια απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία προσέβαλε την Ελλάδα.

«Υψηλοί οι στόχοι για τις Ευρωεκλογές»

«Αγωνιζόμαστε για να είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα την επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης όταν κλήθηκε να θέσει τον στόχο των Ευρωεκλογών.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι στόχοι που έχει θέσει το ΠαΣοΚ είναι υψηλοί και εκτιμά πως θα επιτευχθούν.
«Θα φέρουμε αποτελέσματα που θα είναι η ικανοποίηση της καθημερινής μας αγωνίας και προσπάθειας να είμαστε κοντά στους πολίτες».
«Είναι ντροπή ότι το μέσο νοικοκυριό στη χώρα δεν μπορεί να αντέξει τις βασικές δαπάνες. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τα λάθη που έκανε, αλλά ίδρυσε το ΕΣΥ. Υπηρέτησε τον βασικό μοχλό της κοινωνικής δικαιοσύνης για πολλές δεκαετίες», σχολίασε μετέπειτα.
Ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αφορούν την ακρίβεια και τα ενοίκια. Επ’ αυτών ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην αγορά, ενώ για τα ενοίκια πρότεινε:
-Κατάργηση της Golden Visa σε όλη την Ελλάδα
-Κανόνες ρύθμισης όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση
-Φορολογικά κίνητρα για να νοικιάζονται ακίνητα για πολλά χρόνια με χαμηλό κόστος

«Ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ»

Tοποθετούμενος για τις θυελλώδεις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη δημοσκοπική του πτώση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη εμπλοκής με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων.
«Δεν είναι ευγενικό, θεσμικό και δείγμα πολιτικού πολιτισμού να ανακατεύονται τα υπόλοιπα κόμματα στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εγώ είμαι θύμα του πως η ΝΔ ανακατεύτηκε στα εσωτερικά του ΠαΣοΚ το φθινόπωρο του 2021 με τις υποκλοπές.»
Ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δημοσκοπική άνοδο της Τρικούπη απάντησε πως «το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε 3,5 μονάδες μετά από 5 χρόνια κι ανέβηκε άλλες 3,5 μονάδες μέσα σε 5 μήνες, όπως θα δείξετε και στη δημοσκόπηση που θα παρουσιάσει το MEGA. Το να ξαναμπούμε στο πολιτικό προσκήνιο το θεωρούσαν ορισμένοι όνειρο θερινής νυκτός. Θα συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους και δουλειά στην κοινωνία, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα κόμμα χρήσιμο και σοβαρό. Εκτιμώ ότι το ΠαΣοΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ».

Χείρα συνεργασίας στους «11» του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέπτυξε το σκεπτικό του για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δίνει χείρα συνεργασίας, αρκεί να συμφωνούν σε επίμαχα ζητήματα, όπως οι ανισότητες, η Υγεία και η Παιδεία.
«Είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που μπορεί να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί μας στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μιλάω για τις πολύ μεγάλες ανισότητες, την ανάγκη μίας ισχυρής δημόσιας Υγείας και Παιδείας, θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και δημοκρατίας» τόνισε.
Καταλήγοντας, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως θα πρέπει «να θυμόμαστε ποιοι είναι οι αξιόπιστοι και ποιοι παίζουν με τη μνήμη του λαού», εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης