Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στήριξη Τσίπρα σε Κασσελάκη μετά τις μαζικές αποχωρήσεις - «Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω απ' όλα», ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη Τσίπρα σε Κασσελάκη μετά τις μαζικές αποχωρήσεις - «Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω απ' όλα», ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ
Καταχειροκροτούμενος ο πρώην πρωθυπουργός...
Την πρώτη του εμφάνιση μετά τη μαζική αποχώρηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Σε μια σαφή κίνηση στήριξης προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός στην αίθουσα καταχειροκροτούμενος.
Μάλιστα είχε θερμές χειραψίες με αρκετά στελέχη.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως προ ημερών Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώτου, ώστε να συζητήσουν την κατάσταση στο κόμμα.

Επίθεση Κασσελάκη στους «11»

Δριμεία επίθεση στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.
Ο Κασσελάκης σχολίασε ότι οι βουλευτές δεν παρέδωσαν τις έδρες τους και έβαλαν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία.
«Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι 47 βουλευτές, αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός.
Μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους.
Για μήνες δεν βγήκαν να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά, προσθέτοντας:
«Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία.
Αυτά τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν πρόκειται να τους συγχωρήσει.
Η αλήθεια είναι με το μέρος μας και η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους.
Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης.
Η πατριωτική, η σύγχρονη Αριστερά.
Αυτή που μπορεί να νοικοκυρέψει την χώρα.
Είμαστε συρρικνωμένοι αλλά και πιο ενωμένοι από ποτέ».

«Με καθυστέρηση οι εξαγγελίες για επιστολική ψήφο»

«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό για την καθιέρωση της επιστολής ψήφου στις ευρωεκλογές», σημείωσε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.
«Η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.
Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλίδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας» συμπλήρωσε.
Το αντικείμενο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο τα νομοσχέδια που θα φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όσο και η στάση του κόμματος για τον προϋπολογισμό του 2024.
Η συνεδρίαση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την απρόσμενη αποχώρηση Κασσελάκη που προκάλεσε πληθώρα αρνητικών σχολίων στην Κουμουνδούρου.
Σημειώνεται ότι η σχετική συνεδρίαση είναι η πρώτη μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση των 11 βουλευτών που πρόσκεινται στην Ομπρέλα και στην ομάδα Αχτσιόγλου-Ηλιόπουλου, αλλά και τις αντίστοιχες αποχωρήσεις μελών και στελεχών από τις οργανώσεις βάσης.

Αχτσιόγλου: «Πυρηνική μετάλλαξη» ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η Έφη Αχτσιόγλου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψή μου από την εκλογή της νέας ηγεσίας έχει περάσει σε φάση πυρηνικής μετάλλαξης από τις θέσεις του.
Δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς.
Δεν κάναμε καμία τοποθέτηση μέχρι που αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε μια διαλυτική κρίση μετά τις επιλογές του κύριου Κασσελάκη.
Στοχοποιούσε πρόσωπα με χυδαίες εκφράσεις» ανέφερε η πρώην, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης