Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυτή θα είναι η επιστολική ψήφος - Τι θα περιέχει ο φάκελος - Σκέρτσος: Ιστορική στιγμή

Αυτή θα είναι η επιστολική ψήφος - Τι θα περιέχει ο φάκελος - Σκέρτσος: Ιστορική στιγμή
Για διεύρυνση των πολιτικών δικαιωμάτων έκανε λόγο ο κ.Σκέρτσος
Για μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δημοκρατία και για ένα ακόμα βήμα σύγκλισης με την Ευρώπη έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στη σχετική ανακοίνωση που έκανε από το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
«Μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική δημοκρατία, ένα ακόμη βήμα σύγκλισης με την Ευρώπη και διεύρυνσης των πολιτικών δικαιωμάτων
Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν λίγο στο υπουργικό συμβούλιο τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για όλους τους ψηφοφόρους (κατοίκους εξωτερικού και εσωτερικού προαιρετικά) από τις επόμενες ευρωεκλογές του 2024.
Έτσι η Ελλάδα γίνεται η 15η ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει την επιστολική ψήφο και μια από τις περίπου 50 παγκοσμίως που εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες αυτή τη μορφή συμμετοχής στις εκλογές.
Μια ακόμη σημαντική πολιτική μεταρρύθμιση που απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής και υποστηρίζει το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, των εποχικών εργαζόμενων, των νέων μαθητών και φοιτητών» αναφέρει στην σχετική ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
1_86.jpg
2_143.jpg
3_124.jpg
4_112.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης