Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο – Στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός

Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο – Στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός
Στις 11:00 το πρωί η συνεδρίαση
Στη «σκιά» της διπλωματικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Rishi Sunak και ενόψει της κρίσιμης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Rejep Tayip Erdogan, o πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου που συνέρχεται σήμερα Πέμπτη 30/11 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί και στο επίκεντρο της θα βρεθεί η παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού 2024 καθώς και το νομοσχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης.

Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι τα εξής:
Στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός 2024
– Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και τον υφυπουργό, Θάνο Πετραλιά, του κρατικού Προϋπολογισμού 2024.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, του νομοσχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη της αστικής ανθεκτικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ερανιστικών νομοσχεδίων των υπουργείων τους.
– Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, σχετικά με την επιλογή προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
– Εισήγηση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, για την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση και λειτουργία της κυβερνητικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης