Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για επεισόδιο με Sunak: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας

Μητσοτάκης για επεισόδιο με Sunak: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας
Τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το επεισόδιο με τον Βρετανό ομόλογό του
Στο σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Βρετανίας, μετά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak να ακυρώσει τη συνάντησή τους, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την αποχώρηση του από την τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ.
O πρωθυπουργός, όταν ερωτήθηκε για τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού, προς το πρόσωπο του, απάντησε χαριτολογώντας ότι «εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου», προσθέτοντας ότι «δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Νωρίτερα κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μπροστά στις κάμερες την ακύρωση της συνάντησης με τον Sunak, λέγοντας πως είναι ένα ατυχές γεγονός.
«Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου.
Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου.
Έχουν ένα ιστορικό βάθος.
Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης