Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεμπονέρας - Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τοξικότητα τέλος - Να πάμε άμεσα σε συνέδριο αυτοκριτικής

Τεμπονέρας - Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τοξικότητα τέλος - Να πάμε άμεσα σε συνέδριο αυτοκριτικής
Ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε ότι το Συνέδριο θα πρέπει να υπηρετήσει τους στόχους της αυτοκριτικής, της σύνθεσης αλλά και της υπέρβασης
Τον άμεσο τερματισμό της τοξικότητας και του διχασμού εντός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προέταξε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην τοποθέτηση του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συγκλήθηκε σήμερα (29/11).
Ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε ότι το κόμμα έχει μείνει πίσω τόσο από οργανωτική και ιδεολογική, όσο και από προγραμματική σκοπιά, ενώ επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση του για διεξαγωγή του Συνεδρίου τον Ιανουάριο αντί του Φεβρουαρίου - όπως εισηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι το Συνέδριο θα πρέπει να υπηρετήσει τους στόχους της αυτοκριτικής, της σύνθεσης αλλά και της υπέρβασης στην Κουμουνδούρου, ενώ άσκησε κριτική για την απουσία πλάνου και σχεδιασμού.
Παρομοίως, τόνισε ότι τα 13 περιφερειακά συνέδρια δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο, εμμένοντας στον οδικό χάρτη όπως τον ανέπτυξε στην προηγούμενη ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία, με συγκεκριμένα ορόσημα.
Ο κ. Τεμπονέρας επίσης σε απαραίτητες επεξεργασίες και προτάσεις πολιτικής «για να φύγουμε μπροστά», εστιάζοντας στην ακρίβεια, στους μισθούς και στη στέγαση κι επιμένοντας στην ιδεολογική, προγραμματική κι οργανωτική επανεκκίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως, άλλα στελέχη του οργάνου φαίνεται πως εισηγήθηκαν την ανατροπή του πλάνου Κασσελάκη για Συνέδριο τον Φεβρουάριο, επί τη βάσει, όμως, του σκεπτικού ότι το ανώτατο συλλογικό όργανο θα πρέπει να συγκληθεί μετά τις Ευρωεκλογές.
Αντικρούοντας αμφότερες τις προσεγγίσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης ενέμεινε στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, όπως το είχε ξεδιπλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης