Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση του Μαξίμου στις προκλήσεις Sunak: Δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο από όσα έχουμε ήδη πει

Η απάντηση του Μαξίμου στις προκλήσεις Sunak: Δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο από όσα έχουμε ήδη πει
Νωρίτερα ο Sunak κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του
Σχετικά Άρθρα
Τέλος στη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας μετά την πρωτοφανή απόφαση του Rishi Sunak να ματαιώσει τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βάζει το Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικότερα, απαντώτας στις κατηγορίες του Βρετανού πρωθυπουργού εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην ματαίωση της συνάντησης τους, κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ' όσα έχουμε ήδη πει».

Οι νέες προκλήσεις του Sunak

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κάνει «φιγούρα» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του προκειμένου να γίνει η συνάντηση. Εν μέσω έντονης έντονης κριτική και από το εσωτερικό της χώρας του, ο Sunak εμφανίστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο και επέμεινε για την ορθότητα της απόφασης του να ματαιώσει τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την εμπλοκή.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κάνει «φιγούρα» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ότι ευθύνεται ο ίδιος για τη ματαίωση της συνάντησης καθώς δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Ειδικότερα, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Sunak δήλωσε πως όπως φάνηκε η συνάντηση «δεν ήταν για να συζητήσουμε ουσιαστικά θέματα για το μέλλον. Αλλά μάλλον για να... πανηγυρίσουμε».
«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν», δήλωσε επιμένοντας στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης