Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ακέφαλη και ανενεργή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ακέφαλη και ανενεργή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς
"Φαίνεται πως για την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είναι απλώς διακοσμητική και οι απόδημοι συμπατριώτες μας δεν είναι φορείς μιας κοινής εθνικής κληρονομιάς αλλά απλώς ενός εκλογικού δικαιώματος", αναφέρουν
«Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά και παραμένει ακέφαλη» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής, Γ. Παπανδρέου, Δ. Μάντζος και Ευ. Λιακούλη.
«Τούτο μάλιστα παρά το γεγονός ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που ψήφισε η παρούσα Βουλή ήταν για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, σχέδιο που έπρεπε κατ' εξοχήν να έχει συζητηθεί και από τη συγκεκριμένη επιτροπή», προσθέτουν.
Σημειώνουν μάλιστα πως η επιτροπή παραμένει «ανενεργή την ώρα που υπάρχουν πλείστα ζητήματα που απασχολούν τους απόδημους Έλληνες, αλλά και πεδία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δεσμών της χώρας μας με τη Διασπορά, κυρίως μέσω της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής διπλωματίας. Όπως, άλλωστε, ανενεργός παραμένει και ο συνταγματικός θεσμός του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού».
«Φαίνεται πως για την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είναι απλώς διακοσμητική και οι απόδημοι συμπατριώτες μας δεν είναι φορείς μιας κοινής εθνικής κληρονομιάς αλλά απλώς ενός εκλογικού δικαιώματος. Αυτή είναι η ευαισθησία της Νέας Δημοκρατίας για τον απόδημο Ελληνισμό;», καταλήγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης