Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης έδωσε δυνατότητα στον Sunak να του ρίξει ...πόρτα και να ευτελίσει την Ελλάδα

Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης έδωσε δυνατότητα στον Sunak να του ρίξει ...πόρτα και να ευτελίσει την Ελλάδα
"Εάν η Ελλάδα έκανε στις ΗΠΑ αυτά που κάνει η Τουρκία, λόγω της Ρωσίας, οι Αμερικανοί θα είχαν βομβαρδίσει την Ακρόπολη", ανέφερε ο Κ. Βελόπουλος
«Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να θέσει το θέμα της αμυντικής συμφωνίας Αγγλίας – Τουρκίας. Αντί να μιλήσει και να ζητήσει να μην γίνει η συμφωνία και να μην δοθούν όπλα από τους Βρετανούς στην Τουρκία, έδωσε τη δυνατότητα στον Sunak να του ρίξει πόρτα και να ευτελίσει την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Βελόπουλος με αφορμή την ακύρωση από τον Βρετανό πρωθυπουργός R. Sunak της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, στο Λονδίνο, ανέφερε πως «στα ΜΜΕ πριν την επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στο Λονδίνο έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα και έγραφαν με πηχυαίους τίτλους για μεγάλη συνάντηση, για τους δύο μεγάλους ηγέτες που θα αλλάξουν τον κόσμο!! Ταΐζετε με σανό τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ που τα πληρώνετε αδρά για να γράφουν ό,τι θέλετε εσείς.
Ουσιαστικά επρόκειτο για 5νθήμερες διακοπές του Έλληνα πρωθυπουργού. Αν ήθελε να θέσει το θέμα των γλυπτών, ας το έλεγε στον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό, και όχι στην τηλεόραση. Αλλά δεν λέτε ότι δύο μέρες πριν, ο κ. Σούνακ είχε συναντήσει τον Ράμα. Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον δέχθηκε».
Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ανέφερε ότι «τα μάρμαρα απ’ ό,τι φαίνεται θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αλήθεια, ζητήσατε να μας επιστρέψουν ό,τι μας έχουν κλέψει και άλλοι «φίλοι» μας και αυτή την ώρα κοσμεί αίθουσες στο Λούβρο ή στο μουσείο του Βερολίνου; Οι Ναζί κατέκλεψαν την Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάτε ό,τι πήραν; Αλλά εσείς δεν ζητάτε τις πολεμικές επανορθώσεις, τα κλεμμένα θα ζητήσετε; Δεν θα το κάνετε ποτέ! «.
«Επίσης, πού το είδατε ενώ ο πρωθυπουργός είναι σε διακοπές, να συναντάνται στην Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο με Σαουδάραβες επιχειρηματίες;
Και να υπενθυμίσω ότι οι Άγγλοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας» και «βγαίνει τώρα η κυβέρνηση και μιλά για απρέπεια του Σούνακ και λέει ότι οι Βρετανοί είναι σύμμαχοι».
Ακόμη, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, λέγοντας ότι είναι φοροληστρικό και ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για το my data είναι μεγαλύτερα από τους φόρους, ενώ κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να απαντήσουν εάν θα ψηφίσουν υπέρ του γάμου ομοφύλων, σημειώνοντας πως το πρόβλημα είναι η τεκνοθεσία, η αγορά βρεφών και η εμπορία παιδιών.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα στις 7/12, λέγοντας πως «φέρνετε εδώ τον Erdogan να τον συναντήσουμε, την ώρα που οι Τούρκοι έχουν εκδώσει Νόταμ, με την οποία δεσμεύουν το μισό Αιγαίο. Αυτό το τουρκικό φέσι που έχετε φέρει στο Αιγαίο με ενοχλεί, και ξέρω ότι ενοχλεί και πολλούς από εδώ μέσα.
Δεν υπάρχουν φίλοι!. Εάν η Ελλάδα έκανε στις ΗΠΑ αυτά που κάνει η Τουρκία, λόγω της Ρωσίας, οι Αμερικανοί θα είχαν βομβαρδίσει την Ακρόπολη. Το έχουν ξανακάνει οι «σύμμαχοι» δυτικοί».
«Η τραγική πραγματικότητα είναι ότι οι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν και τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την μοιρασιά της χώρας με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Απάντηση Τσιάρα

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τσιάρας, τόνισε ότι αυτά που διεμείφθησαν με την ακύρωση της συνάντησης «δεν έχουν προηγούμενο και έχουν καταδικαστεί από το εγχώριο πολιτικό σύστημα και από την παγκόσμια κοινή γνώμη. Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για μία και μοναδική φορά δείχνει την αδυναμία κάποιων να απαντήσουν με πειστικά επιχειρήματα σε θέματα όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στην προμετωπίδα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής επί δεκαετίες».
Για το φορολογικό, ανέφερε ότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει η σχετική συζήτηση και να απαντηθεί εάν θέλουμε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή.

Ακολουθεί η ομιλία του Κ. Βελόυπουλου:


«Θα ήθελα να ξεκινήσω με την επικαιρότητα. Φέρατε ένα φορολογικό ν/σ που είναι μία από τα ίδια. Κάθε τόσο φέρνετε, τροποποιείτε, αλλάζετε, αλλά τελικά δεν κάνετε τίποτα. Αυτό δεν είναι φορολογικό ν/σ αλλά φορο-ληστρικό ν/σ. Είναι δουλειά του ποδαριού. Βλέπω εδώ ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για το my data είναι μεγαλύτερα από τους φόρους! Δείξτε μου μια χώρα, πλην της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κυνηγοί κεφαλών εναντίον των επιχειρηματιών. Δεν κάνετε τίποτα για τεράστιες προσαυξήσεις όταν ένας εφοριακός «τσιμπάει» μία περίπτωση του 2014, 2015, 2017. Αντιλαμβάνομαι το πρόστιμο, αλλά όταν το κράτος αργεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, καταβάλλει πρόστιμο;; Και αναρωτιέμαι, τα άλλα κόμματα δεν το είδαν αυτό; Δεν το είδε κανείς; Αυτό το ν/σ είναι φορο-ληστεία της ΝΔ. Και καταθέτω στα πρακτικά τα πρόστιμα διαβίβασης του my data. Γδέρνετε τον Έλληνα. Δεν τον υπηρετείτε. Θα σας θυμίσω ότι το 2015 ο νυν πρωθυπουργός έλεγε: «είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Πες όχι σε νέους φόρους. Μαζί σταματάμε την φορο-καταιγίδα. Με τον Κυριάκο»!
Και πάμε στην Κύπρο… Πού είναι το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Είναι το Α και το Ω του ελληνισμού. Αφήσατε την Κύπρο μόνη της, ενώ η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη;
Και πάμε στο θέμα με τον Σούνακ. Στα ΜΜΕ πριν την επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στο Λονδίνο έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα και έγραφαν με πηχυαίους τίτλους για μεγάλη συνάντηση, για τους δύο μεγάλους ηγέτες που θα αλλάξουν τον κόσμο!! Ταΐζετε με σανό τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ που τα πληρώνετε αδρά για να γράφουν ό,τι θέλετε εσείς.
Ουσιαστικά επρόκειτο για 5νθήμερες διακοπές του Έλληνα πρωθυπουργού. Αν ήθελε να θέσει το θέμα των γλυπτών, ας το έλεγε στον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό, και όχι στην τηλεόραση. Αλλά δεν λέτε ότι δύο μέρες πριν, ο κος Σούνακ είχε συναντήσει τον Ράμα. Τον κο Μητσοτάκη δεν τον δέχθηκε. Επίσης ο κος Μητσοτάκης έπρεπε να θέσει το θέμα της αμυντικής συμφωνίας Αγγλίας – Τουρκίας. Αντί να μιλήσει και να ζητήσει να μην γίνει η συμφωνία και να μην δοθούν όπλα από τους Βρετανούς στην Τουρκία, έδωσε τη δυνατότητα στον Σούνακ να του ρίξει πόρτα και να ευτελίσει την Ελλάδα.
Εμείς έχουμε ορισμένα ερωτήματα επί του θέματος αυτού. Τα μάρμαρα απ’ ό,τι φαίνεται θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αλήθεια, ζητήσατε να μας επιστρέψουν ό,τι μας έχουν κλέψει και άλλοι «φίλοι» μας και αυτή την ώρα κοσμεί αίθουσες στο Λούβρο ή στο μουσείο του Βερολίνου; Οι Ναζί κατέκλεψαν την Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάτε ό,τι πήραν; Αλλά εσείς δεν ζητάτε τις πολεμικές επανορθώσεις, τα κλεμμένα θα ζητήσετε; Δεν θα το κάνετε ποτέ!
Όταν ο πρωθυπουργός πήγε στην Κίνα, ζήτησε να φύγουν οι Κινέζοι της Cosco από το λιμάνι του Πειραιά; Είναι αλήθεια ότι η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ «την κεφαλή επί πίνακι» της Ελληνικής Ναυτιλίας; Τώρα έχουμε πόλεμο ναυτιλιακό μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Η Κίνα είναι ανταγωνιστής της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η Γερμανία, η φίλη σας, δεν θέλει την Ελλάδα με ισχυρή ναυσιπλοΐα. Κινδυνεύει η συμφωνία που έχουμε συνάψει με τις ΗΠΑ για μεταφορά πετρελαίου με ελληνικά τάνκερ; Εδώ είναι τα μεγάλα παιχνίδια που παίζονται. Η ουσία είναι πίσω από το θέμα με τα γλυπτά. Πώς εμπλέκονται οι Βρετανοί και η υπόθεση με τα γλυπτά του Παρθενώνα;
Επίσης, πού το είδατε ενώ ο πρωθυπουργός είναι σε διακοπές, να συναντάνται στην Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο με Σαουδάραβες επιχειρηματίες;
Και να υπενθυμίσω ότι οι Άγγλοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Ο σερ Άρθουρ Ουέσλι, πρώτος Δούκας του Ουέλινγκτον και πρωθυπουργός της Βρετανίας, αναφερόμενος στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, η οποία έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα μας κατά των Τούρκων, την αποκάλεσε «…ένα ανάρμοστο γεγονός»!!
Να σας υπενθυμίσω ότι το 1864 οι Βρετανοί έδιωξαν τον Όθωνα επειδή ήθελε την επέκταση της Ελλάδας στην Ήπειρο. Το 1922 οι Βρετανοί βοήθησαν του Τούρκους. Το 1945 που έγιναν τα Δεκεμβριανά μας έβαλαν να σφαχτούμε μεταξύ μας. Το 1950 δεν ήθελαν την ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο. Το 1974 οι Βρετανοί βοήθησαν τους Τούρκους όταν εισέβαλαν στην Κύπρο.
Και βγαίνει τώρα η κυβέρνηση και μιλά για απρέπεια του Σούνακ και λέει ότι οι Βρετανοί είναι σύμμαχοι.
Θα σας υπενθυμίσω τι έγραφε ο Ελύτης: «…ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, το παμπάλαιο χώμα πατώντας, και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους…». Για τους Άγγλους το είχε γράψει. Για τους Άγγλους τους φίλους σας το έγραφε. Δεν υπάρχουν φίλοι, υπάρχουν συμφέροντα, το έχω πει χιλιάδες φορές.
Και φέρνετε εδώ τον Ερντογάν να τον συναντήσουμε, την ώρα που οι Τούρκοι έχουν εκδώσει Νόταμ, με την οποία δεσμεύουν το μισό Αιγαίο. Αυτό το τουρκικό φέσι που έχετε φέρει στο Αιγαίο με ενοχλεί, και ξέρω ότι ενοχλεί και πολλούς από εδώ μέσα.
Δεν υπάρχουν φίλοι!. Εάν η Ελλάδα έκανε στις ΗΠΑ αυτά που κάνει η Τουρκία, λόγω της Ρωσίας, οι Αμερικανοί θα είχαν βομβαρδίσει την Ακρόπολη. Το έχουν ξανακάνει οι «σύμμαχοι» δυτικοί.
Οι δυτικοί ξέχασαν τι είχε πει ο Ναπολέων Βοναπάρτης: «οι Τούρκοι είναι δυνατόν να εξοντωθούν αλλά όχι να κατακτηθούν».
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιες φωνές λογικής, όπως ο Ολλανδός Βίλντερς, ο οποίος είπε: «σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους Τούρκους. Η κυβέρνησή σας σάς εξαπατά, κάνοντάς σας να πιστέψετε πως μια μέρα θα γίνετε μέλος της ΕΕ. Λοιπόν, ξεχάστε το! Δεν είστε Ευρωπαίοι και δεν θα γίνετε ποτέ. Ένα ισλαμικό κράτος σαν την Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη. Ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, όλες οι αξίες που υπερασπίζεται η Ευρώπη, είναι αταίριαστες με το Ισλάμ. Δεν θέλουμε να ταξιδεύουν οι Τούρκοι χωρίς βίζα στην Ευρώπη. Η Τουρκία ψήφισε τον Ερντογάν, έναν επικίνδυνο ισλαμιστή, που σηκώνει την σημαία του Ισλάμ. Δεν θέλουμε περισσότερο, αλλά λιγότερο Ισλάμ. Οπότε, Τουρκία μείνε μακριά από εμάς. Δεν σε θέλουμε εδώ». Έλληνας πολιτικός δεν τόλμησε να το πει ποτέ αυτό. Αυτό που είπε ο Ολλανδός! Η Τουρκία είναι ασιατική και όχι ευρωπαϊκή χώρα.
Και μου αρέσει που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το τι θα συζητηθεί στη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι συμφωνεί με τον ελληνο-τουρκικό διάλογο!
Και όλο το πολιτικό σύστημα σιωπά. Όλοι μιλάτε για φιλία και γειτονία. Να σας θυμίσω τι έλεγε ο μέγας Νεοκλής Σαρρής: «η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο».
Ξέρετε ποιο είναι το όνειρο των Τούρκων; Το έχουν πει. Χθες οι διεκδικήσεις τους έφθασαν στην Ικαρία. Και ο Ερντογάν κάθε τόσο μιλά για τα σύνορα της καρδιάς του και μέσα σε αυτά εντάσσει ελληνικές περιοχές. Έχει συμπεριλάβει μάλιστα και τη Θεσσαλονίκη. Και εσείς τον φέρνετε εδώ για να συζητήσετε μαζί του!
Τελευταία άρχισαν να λειτουργούν και οι βαλβίδες ασφαλείας στη ΝΔ. Θα ήθελα να μου πείτε όμως τι θα κάνετε με το θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Γιατί το θέμα δεν είναι ο γάμος, αλλά η τεκνοθεσία. Και αν κάποιοι μέσα από την κυβέρνηση διαφωνούν με αυτό παραιτούνται, δεν περιμένουν να δουν τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα.
Ο Έλληνας είναι πλέον διαβάτης σε έναν δρόμο που λέγεται Ελλάδα, αλλά είναι χωρίς φώτα, χωρίς οδηγό, χωρίς ηγεσία. Διανύει την λεωφόρο του γιατί! Και εδώ ακριβώς βρισκόμαστε εμείς, η Ελληνική Λύση, για να του δώσουμε φως, διέξοδο και λύση. Όλοι αυτοί οι δήθεν διαφωνούντες είναι υποκριτές. Αυτό που γίνεται βολεύει τη ΝΔ. Η τραγική πραγματικότητα είναι ότι οι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν και τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την μοιρασιά της χώρας με την Τουρκία.
Και, κλείνοντας, έχω εδώ το αίτημα για άρση του βέτο των μικρών χωρών στην ΕΕ, που το υπερψήφισαν όλοι οι ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ:
-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
-ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
-ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ
-ΚΑΪΛΗ
-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
-ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
-ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
-ΚΥΡΤΣΟΣ
-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
-ΣΠΥΡΑΚΗ
Όλοι οι ευρωβουλευτές, πλην του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκου και των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι ψήφισαν αντεθνικά.
Όλοι ήρθατε για να διαλύσετε τη χώρα. Οι δήθεν αριστεροί της προόδου διέλυσαν τους μικρομεσαίους και οι δήθεν φιλελεύθεροι των μεταρρυθμίσεων διέλυσαν την αστική κοινωνία.
Η Ελληνική Λύση, εμείς, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες, για να τους δώσουμε δουλειά, για να τους δώσουμε πίσω την πατρίδα τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης