Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Blinken - Τι συζήτησαν με φόντο το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Blinken - Τι συζήτησαν με φόντο το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων
Ο  Α. Blinken, ευχαρίστησε τον Γ. Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή
Το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαίωσαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Α.Blinken, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του State Department απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Γεραπετρίτη να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης χρονιάς για την πραγματοποίηση του Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.
Σύμφωνα με διπλημωατικές πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα και μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης της κρίσης, ενώ ανέδειξε την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν στην αποκλιμάκωση.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α.Blinken, ευχαρίστησε τον κ. Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή και εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή των μερών.
Τέλος, συζήτησαν για την ανάγκη ταχύτατης ενεργειακής διαφοροποίησης και αυτονομίας, αλλά και για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.
γερ1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης