Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απρόοπτη εσωστρέφεια στη ΝΔ μετά τη νέα παρέμβαση Σαμαρά – Σύγκρουση κεντρώων - παραδοσιακών δεξιών για το γάμο ΛΟΑΤΚΙ

Απρόοπτη εσωστρέφεια στη ΝΔ μετά τη νέα παρέμβαση Σαμαρά – Σύγκρουση κεντρώων - παραδοσιακών δεξιών για το γάμο ΛΟΑΤΚΙ
Αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά η παρέμβαση του κ. Σαμαρά και συμπίπτει χρονικά με την γενικότερη αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
Nέα μηνύματα προς το Μαξίμου έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει της επικείμενης επίσκεψης Εrdogan στην Αθήνα.
Ο πρώην πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηκωστή εχθές συνέδεσε την προοδο στα ελληνοτουρκικά με το Κυπριακό.
Θεωρεί, δηλαδή, ότι καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει το θέμα της υφαλοκρηπίδας εάν δεν λυθεί πρώτο το Κυπριακό.
Σε άλλο σημείο ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι το Κυπριακό ξεκάθαρα δεν έχει λυθεί λόγο της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής ενώ αργότερα ξεκαθαρίζει ότι «θέλουμε τον διάλογο, αλλά όχι όμως την παράδοση και όχι την υπογραφή της λύσης των δύο κρατών.
Αυτά να τα βγάλουν από το μυαλό τους και η Τουρκία και όποιοι άλλοι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, όπως και το δίκαιο της θάλασσας.

Μόνιμη η γκρίνια Σαμαρά

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αποκτάει μόνιμα χαρακτηριστικά η παρέμβαση του κ. Σαμαρά και συμπέφτει χρονικά και με την γενικότερη αναταραχή που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ η οποία πιέζεται τρομερά από τις τοπικές κοινωνίες να μην στηριχτεί το νομοσχέδιο για το πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Εν ολίγοις, η δημόσια παρουσία του έχει δημιουργήσει μία απρόοπτη εσωστρέφεια μεταξύ της κεντρώας συνιστώσας, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, με την δεξιά παραδοσιακή πτέρυγα. Και ο λόγος είναι ότι παρουσιάζεται μία νέα ατζέντα στα ελληνοτουρκικά και στα ζητήματα των ΛΟΑΤΚΙ που ξυπνάει αντιπαραθέσεις.

Αντιρρήσεις από τα μισά και παραπάνω στελέχη της Κ.Ο

Σε πηγαδάκια, εχθές, στο Ζάππειο Μέγαρο βουλευτές της ΝΔ θεωρούσαν ότι πάνω από την μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα επικρατεί άρνηση για το νομοσχέδιο. Κάποιος άλλος είπε ότι δεν μπορεί ένας σύμβουλος να πιέζει τόσο πολύ (εννοούσαν τον Γ.Πατέλη) και να αισθάνεται δεσμευμένος ο Πρωθυπουργός. Κάποιος, άλλος υποσχέθηκε ότι στην Βουλή θα πει ότι πρέπει να στηριχθεί το ζήτημα της ελληνικής οικογένειας και πως θα στηριχθούν οι πολύτεκνοι και αν υπάρξουν θετικά μέτρα, μόνο τότε μπορεί να ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Και υπουργοί στα κάγκελα με Βορίδη

Το κλίμα για το νομοσχέδιο δεν είναι καλό και ανάμεσα στους υπουργούς.
Η συμπεριφορά του Μάκη Βορίδη να προκαταλάβει όλο το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα ψηφίσει και να υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί εάν υπάρξει κομματική πειθαρχία, έκανε το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.
Υπάρχουν και άλλοι υπουργοί που διαφωνούν αλλά το νομοσχέδιο για να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να έχει τις υπογραφές όλων των υπουργών… Και λόγω της θέσης τους δεν μπορούν να μην ψηφίσουν… Σημαντική λεπτομέρεια.

Στο στόχαστρο και για το φορολογικό- Εντολή για αλλαγές τώρα

Στο Μαξίμου, όμως, δεν είναι μόνο το θέμα του νομοσχεδίου για τα ΛΟΑΤΚΙ.
Είναι και το φορολογικό νομοσχέδιο.
Τα επιμελητήρια έδωσαν σκληρή απάντηση σε στελέχη του περιβάλλοντος Μαξίμου, ότι εάν δεν υπάρξουν σημαντικές διορθώσεις θα υπάρξει μεγάλη φθορά και φυγή ψηφοφόρων που αποτελούσαν προνομιακή δεξαμενή για τη ΝΔ.
Από εκεί και πέρα, και ο ίδιος ο Κ. Χατζηδάκης κατάλαβε ότι πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του και να αποτρέξει αυτή τη φυγή διότι «στοχεύει» σε επαγγελματικές τάξεις που είναι ψηφοφόροι δικοί του και ψηφοφόροι της ΝΔ εν γένει. Γι’ αυτό και άλλωστε, έφερε διάταξη που πλέον όλοι οι ελευθεροι επαγγελματίες θα έχουν μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος. Και όπως μας λέει και ανώτερη κυβερνητική πηγή θα έχουμε και νέες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης