Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα εποχή για τους 9+2 - Αποφασίζουν για όνομα, επικεφαλής και ρόλους στην ΚΟ οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα εποχή για τους 9+2 - Αποφασίζουν για όνομα, επικεφαλής και ρόλους στην ΚΟ οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Επικρατέστερος για να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ είναι ο Αλέξης Χαρίτσης
Στις 8 το απόγευμα συνεδριάζουν οι 9 της ομάδας Ηλιόπουλου-Αχτσιόγλου και οι 2 της Ομπρέλας, ήτοι οι αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία, όπως λένε θα έχει ως στόχο να εκφραστεί μία σύγχρονη προοδευτική αριστερή και οικολογική πρόταση.
Επικρατέστερος για να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης (29/11) συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον απόηχο των αποχωρήσεων, η Κουμουνδούρου ανοίγει τις πόρτες για εγγραφή νέων μελών, όπως είναι αλλωστε και η επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη.

H Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας περιλαμβάνει αφενός του 9 της κίνησης 6+6 και αφετέρου τους 2 της Ομπρέλας.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Αναγνωστόπουλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τζούφη Μερόπη
Φερχάτ Οζγκιουρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Πέτη Πέρκα

Το όνομα

Στην κοινή τους συνεδρίαση που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο οι δύο ομάδες συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το όνομα της νέας ΚΟ, που ενδέχεται να μείνει ως ... προίκα και στον νέο κομματικό σχηματισμό.
Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι περιγραφικό και προβλέπεται να έχει αναφορές στην προοδευτική, την οικολογική και την σοσιαλιστική Αριστερά.
Σε κάθε περίπτωση η έννοια «Αριστερά» αναμένεται να κατέχει περίοπτη θέση στον τίτλο του νέου φορέα, παραπέμποντας στις ρίζες του ιδεολογικού χώρου.
Πάντως στη Βουλή η υπό ίδρυση ΚΟ θα προσφωνείται με μία ή δύο κωδικές λέξεις.

Οι ρόλοι στη νέα ΚΟ

Πρόεδρος της υπό ίδρυση Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνεται πως θα οριστεί ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο νέος ρόλος του άλλοτε Υπουργού Εσωτερικών καταδείχθηκε γλαφυρά και από τις σημερινές του δηλώσεις, αναφορικά με την ακύρωση της συνάντησης Sunak - Μητσοτάκη, για την οποία τόνισε πως «όταν μετατρέπεις ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε παιχνίδι εντυπωσιασμών, κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με την ίδια συνταγή».
Στις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων δεν αποκλείεται να δούμε τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται πως για την ώρα θα παραμερίσει από τα κοινοβουλευτικά αξιώματα.
Ενδεικτική ως προς τη στάση της ήταν και η δήλωση του Νίκου Μπίστη στην κρατική τηλεόραση, σχολιάζοντας για την πρώην υπουργό Εργασίας πως «δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο ρόλο να της αποδοθεί. Είναι ένα κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής και του υπό διαμόρφωση χώρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης