Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Προχειρότητα στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λονδίνο - Γιατί ο Κασσελάκης δεν θα κερδίσει ποτέ τον Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: Προχειρότητα στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λονδίνο - Γιατί ο Κασσελάκης δεν θα κερδίσει ποτέ τον Μητσοτάκη
"Στόχος μας είναι να υπάρξει πολιτικός φορέας που θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές", επεσήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος
«Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη, γιατί συγκλίνει στις βασικές πολιτικές γραμμές με τον κ. Μητσοτάκη, ιδίως με όσα είπε στον ΣΕΒ για το κεφάλαιο και τις κοινωνικές ανισότητες. Ο κ. Κασσελάκης, με την στρατηγική που έχει, δεν θα μπορέσει ποτέ να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος που είναι μεταξύ των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προχωρούν στη σύσταση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση» και υπογράμμισε πως «το κόμμα Κασσελάκη δεν χωράει σε καμία πτυχή της Αριστεράς».
Εξήγησε ότι ο λόγος της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «η πολιτική στρατηγική όπως εκφράζεται από τον κ. Κασσελάκη και την νέα ηγετική ομάδα. Θα τους παρέπεμπα να διαβάσουν ξανά το κείμενο που έχει κατατεθεί από εμάς και τα κείμενα από χιλιάδες μέλη που εξηγούν ποια είναι τα προβλήματα».
«Όταν λέει ο κ. Κασσελάκης ότι ο στόχος του είναι να πραγματοποιηθεί το "ελληνικό όνειρο", παραφράζει τον στόχο του πιο σκληρού αμερικάνικου καπιταλισμού και λέει ότι ουσιαστικά ο καθένας θα πρέπει να γίνει "επιχειρηματίας του εαυτού του". Αυτό όλο δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Δεν αμφισβητώ την ηγεσία του κ. Κασσελάκη, ούτε την δημοκρατικότητα της εκλογής του. Ο κ. Κασσελάκης πήρε 70.000 ψήφους, η κα Αχτσιόγλου πήρε 60.000 ψήφους την δεύτερη Κυριακή. Δεν σημαίνει όταν καταλήγει έτσι μια ψηφοφορία, πως δεν υφίστανται οι πολιτικές διαφωνίες», πρόσθεσε.
Όπως είπε, «κάναμε πολιτική επιλογή. Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό» και «θα υπάρξει νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Θεωρώ ότι ο κ. Χαρίτσης είναι μια εξαιρετική περίπτωση για επικεφαλής της, αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμη για να υπάρξουν ανακοινώσεις. Εγώ λέω ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Θα πρέπει να κάνουμε και κόμμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό φορέα που θα έρθει να καλύψει ένα κενό, δεν θέλουμε ένα κόμμα που θα προέλθει από τα θραύσματα του ΣΥΡΙΖΑ».
«Αυτή την στιγμή με τα υπάρχοντα ή τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει δυνατότητα συμπόρευσης. Θέλουμε να εκφράσουμε την Αριστερά και όλον τον κόσμο που αισθάνεται και δηλώνει ότι είναι πολιτικά άστεγος. Στόχος μας είναι να υπάρξει πολιτικός φορέας που θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές», επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Πήραμε την πολιτική ευθύνη να κάνουμε αυτό το βήμα που το θεωρούμε απαραίτητο. Κάναμε μια επιλογή ευθύνης και υπεράσπισης της Αριστεράς, έκανα αυτό το οποίο ένιωθα απολύτως αναγκαίο και επιβεβλημένο με βάση την συνείδηση μου και την αριστερή μου πορεία όλα τα προηγούμενα χρόνια», συμπλήρωσε.
Κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις από το κόμμα και το αίτημα της Κουμουνδούρου για επιστροφή των εδρών των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο κ. Κασσελάκης μπορεί να λέει πολλά και να τα αλλάζει την επόμενη ημέρα. Είναι χιλιάδες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποχωρήσει. Δεν υπάρχει καμία ηθική δέσμευση απέναντι στο κόμμα με τον κ. Κασσελάκη. Εμείς εκλεγήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένες πολιτικές».
Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «κακώς κάποιοι τον εμπλέκουν σε σενάρια. Σέβομαι την απόφαση και τη δήλωση του ότι θα είναι αυστηρά ουδέτερος. Ο κ. Τσίπρας εξ όσων γνωρίζω δεν έχει κάνει καμία δήλωση».

Για Μητσοτάκη

Σχετικά με την ακύρωση από την πλευρά του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Rishi Sunak, της προγραμματισμένης συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε ότι «πρέπει να έχουμε πολλές επιφυλάξεις από όσα διαρρέουν από την ελληνική πλευρά για το κατά πόσον ο Βρετανός Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ορθή διπλωματική τακτική από την πλευρά της Βρετανίας, αλλά έχω την εντύπωση ότι υπήρχε μεγάλη προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο οδήγησε ο κ. Μητσοτάκης το ταξίδι του».
Τέλος, για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Erdogan στις 7/12 στην Αθήνα, σχολίασε πως είναι αναγκαία η συνάντηση, όπως επίσης «είναι απολύτως αναγκαία η αποκλιμάκωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία, ελπίζω μόνο να μην εξελιχθεί σε φιάσκο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης