Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Κασσελάκης είχε σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρησε το μισό κόμμα

Παπαδημούλης: Ο Κασσελάκης είχε σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρησε το μισό κόμμα
Ο Κασσελάκης εξελέγη δημοκρατικά, αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά είπε ο κ.Παπαδημούλης
Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως έχει ήδη φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ… το μισό κόμμα.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Παπαδημούλης υπογράμμισε πως ο Κασσελάκης εξελέγη δημοκρατικά αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά.
«Είναι η πρώτη μου φορά στα 50 χρόνια μου στην Αριστερά, παρ’ ότι έχω ζήσει διασπάσεις, που επιλέγω με πολύ μεγάλη στεναχώρια τον δρόμο της αποχώρησης από έναν δρόμο που χτίσαμε πετραδάκι – πετραδάκι, με δυσκολίες, με νίκες και ήττες εδώ και δεκαετίες.
Είναι περίπου το μισό κόμμα που αποχώρησε, η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών που έχτισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πήγαν με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα από το 5% στο 35%.
Είναι η μεγάλη πλειοψηφία όσων διατέλεσαν υπουργοί των κυβερνήσεων Τσίπρα το 2015-19 και είναι κυρίως η γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχτηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα» επισήμανε ο κ.Παπαδημούλης.

«Αποτσιπροποίηση»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη δημοκρατικά και το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό.
Πορεύεται όμως κατά τη γνώμη μου αντιδημοκρατικά, από την πρώτη στιγμή άρχισε τα «όσοι έχουν άλλη γνώμη να φύγουν, πέμπτη φάλαγγα, αποστάτες, διασπαστές».
Έχω την εντύπωση ότι είχε σχέδιο να εξωθήσει προς την διάσπαση και τις αποχωρήσεις για να ελέγξει καλύτερα το κόμμα» ανέφερε ο κ.Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για τα πρώτα βήματα «αποτσιπροποίησης» του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ καθώς αμφισβητούνται κορυφαίες και εμβληματικές επιλογές, «όπως είναι το μαξιλάρι, χάρη στο οποίο πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και μια σημαντική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους».
Όπως είπε ο κ.Παπαδημούλης, σε αντίθεση με ότι συνέβη στα άλλα κόμματα μετά από εσωκομματικές εκλογές, «στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Κασσελάκη έχουμε μια ένταση και συνέχιση της καθοδικής πορείας».

Κάνει προπαγάνδα

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Κασσελάκη για την νεολαία του κόμματος, υποστήριξε ότι «ο ισχυρισμός του Στέφανου Κασσελάκη απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα, δείχνει πως αντί να δει τα πράγματα με ευθύνη και με ειλικρίνεια, κάνει προπαγάνδα, προσπαθώντας να βάλει το κεφάλι του στην άμμο».
«Όταν έχουμε προβλήματα, κοιτάμε να τα λύσουμε.
Εάν έχουμε προβλήματα σε μια συμβίωση, κοιτάμε να αποφεύγουμε την τοξικότητα.
Όταν αυτή υπερβαίνει κάποια όρια, ένα διαζύγιο πολιτισμένο είναι προτιμότερο από μια αφόρητη συμβίωση.
Ο εμφύλιος στο χώρο της Αριστεράς είναι κάτι που απεχθάνομαι» επισήμανε ο κ.Παπαδημούλης.

Στήριξη στους 11

Ο κ.Παπαδημούλης έδειξε την στήριξή του στην ομάδα των «11».
«Νομίζω ότι η νέα ΚΟ που θα διαμορφωθεί, που αποτελείται από πανάξιους βουλευτές και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης, την οποία στηρίζω θα πρέπει να έχει και είμαι βέβαιος πως θα έχει ως πρώτη απόλυτη προτεραιότητα μια σοβαρή αντιπολίτευση.
Είναι ντροπή να κατηγορεί κανείς ανθρώπους που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα πήγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 5% στην κυβέρνηση, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, που νοικοκυρέψαμε τον τόπο» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.
«Το επόμενο βήμα είναι οι ευρωεκλογές, που θα είμαστε ανταγωνιστικοί και προς το ΠΑΣΟΚ και προς τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης