Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για στάση Βρετανίας: Δείχνει ασέβεια, προτιμότερη η έκφραση μια διαφωνίας - Δεν θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση

Μαρινάκης για στάση Βρετανίας: Δείχνει ασέβεια, προτιμότερη η έκφραση μια διαφωνίας - Δεν θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση
Το γεγονός καταγράφεται «ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού», είπε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«H στάση της Βρετανικής κυβέρνησης δεν δείχνει σεβασμό όχι μόνο στον πρωθυπουργό, αλλά σε όλη τη χώρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, ρίχοντας ωστόσο τους τόνους, λέγοντας ότι
«εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ζήτημα με μια χώρα που έχουμε καλές σχέσεις» και το γεγονός καταγράφεται «ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού».
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ με φόντο την ακύρωση από την πλευρά του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Rishi Sunak, της προγραμματισμένης συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάσε πως «δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε» και «εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις με τις πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα».
Υπενθύμισε ότι η ακύρωση της συνάντησης έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας, Keir Starmer, στον οποίο ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
«Προτιμότερο είναι η έκφραση μια διαφωνίας, ειδικά όταν έρχεται ένας πρωθυπουργός από μια άλλη χώρα με βαριά ατζέντα όπως είναι το Μεσανατολικό», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι στη στάση αυτή απαντάει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του και τόνισε ότι όποιος πιστεύει στις θέσεις του δεν φοβάται να τις εκφράσει.
Ξεκαθάρισε ότι «για τα γλυπτά, η διαπραγμάτευση είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και του βρετανικού μουσείου και αποτελεί μια διαδικασία που εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση».
Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει κάτι παραπάνω στη στάση αυτή και αφορά και άλλα ζητήματα, είπε «νομίζω ότι η αιτία είναι αυτό το ζήτημα αυτό» και πρόσθεσε ότι «η χώρα θα συνεχίσει να εκφράζει τις πάγιες θέσεις της».

Για Σαμαρά

Κληθείς να αχολιάσει τις αντιδράσεις Α. Σαμαρά και άλλων βουλευτών σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «Θέλουμε να φέρουμε αυτή τη μεταρρύθμιση. Θα έρθει η στιγμή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στο υπουργικό και εκεί θα γίνουν γνωστές οι θέσεις».
Ακόμη, με αφορμή τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με τη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Erdogan στις 7/12 στην Αθήνα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι δεν θα σχολιάσει τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, συμπληρώνοντας πως «ο διάλογος είναι απαραίτητος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πούμε ότι συμφωνούμε σε όλα. Δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης στις κυριαρχικές μας θέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης