Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δείπνο Κοτζιά - Κασσελάκη με την «πατριωτική αριστερά» στο μενού

ΣΥΡΙΖΑ: Δείπνο Κοτζιά - Κασσελάκη με την «πατριωτική αριστερά» στο μενού
Ο επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ συζητούν το νέο τοπίο στην Κουμουνδούρου
Δείπνο συνεργασίας με τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά σε ψαροταβέρνα στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά είχε σήμερα (27/11) ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ φαίνεται πως συζητούν το νέο τοπίο στην Κουμουνδούρου, με το επίδικο της «πατριωτικής Αριστεράς» να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Πρόκειται άλλωστε, για ένα πολιτικό αφήγημα που τον μεν πρώην ΥΠΕΞ έχει πολλάκις απασχολήσει σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ενώ ο δε κ. Κασσελάκης θεωρεί ότι μπορεί να τον διαφοροποιήσει ιδεολογικά, ιδίως και σε σχέση με τις πρόσφατες αποχωρήσεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η συνάντηση των δύο αφού είχε προηγηθεί το ... επιστολικό κάλεσμα Κοτζιά για ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου.
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή (24/11) ο Στέφανος Κασσελάκης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, του απάντησε με επιστολή στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
«Στην παρούσα κρίσιμη ιστορική και πολιτική καμπή είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση των αναγκαίων ιδεολογικών συγκλίσεων και προοπτικών, για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων προγραμματικών συμφωνιών με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με όρους συμπεριληπτικότητας και κοινωνικής λογοδοσίας.
Μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα.
Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν «μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης» απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ.
Για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης