Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Έργα 743 εκατ. ευρώ από το ΑΙΓΙΣ θα έχουν δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2023

Κικίλιας: Έργα 743 εκατ. ευρώ από το ΑΙΓΙΣ θα έχουν δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2023
«Σκοπός είναι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελός μας» είπε ο Β. Κικίλιας
Στην εξέλιξη του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, από το οποίο μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν δημοπρατηθεί έργα ύψους 743 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Μεταξύ των έργων που έχουν δημοπρατηθεί ή δημοπρατούνται αυτές τις ημέρες είναι η προμήθεια 25 αμφίβιων μονοκινητήριων αεροσκαφών και 4 δικινητήριων, 2 ελικοπτέρων μεσαίου τύπου, πυροσβεστικών οχημάτων, μετεωρολογικών σταθμών για την έγκαιρη προειδοποίηση φυσικών καταστροφών, μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου για πρόληψη και άμεση επέμβαση στις φυσικές καταστροφές, συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, drones για εναέρια επιτήρηση κ.ά.
Ο κ.Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ ΣΚΑΪ τόνισε ότι «ο σκοπός είναι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελός μας. Η τεχνολογία μάς δίνει παραπάνω στοιχεία, άρα και τη δυνατότητα να έχουμε πιο έγκαιρη και ακριβή πρόγνωση για να προστατεύουμε τον κόσμο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πυρκαγιές να φτάνουμε πιο γρήγορα και να τις προλαβαίνουμε στην έναρξή τους, σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλημμυρικά φαινόμενα, ραντάρ και μετεωρολογικούς σταθμούς, ώστε να ξέρουμε καλύτερα τι πρόκειται να έρθει».
Πρόσθεσε πως όλα αυτά θα υλοποιηθούν στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς τόσος χρόνος απαιτείται για τους διαγωνισμούς.
«Το “όπλο” μας για φέτος το καλοκαίρι είναι η πρόληψη, η συνεργασία όλων, η καλύτερη οργάνωση και εμπροσθοβαρώς η αντιμετώπιση των κινδύνων πριν αυτοί έρθουν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης