Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Τεράστιες οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μπορεί ο Κασσελάκης να κερδίσει τον Μητσοτάκη

Χαρίτσης: Τεράστιες οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μπορεί ο Κασσελάκης να κερδίσει τον Μητσοτάκη
Για εκφυλισμό του χώρου με την εκλογή της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο κ.Χαρίτσης
Για τεράστιες διαφορές σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι ο χώρος εκφυλίστηκε με την ανάδειξη στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, είπε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη.
«Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε.
Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ηγείται της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση».

Πολιτικό κενό

«Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά.
Μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο.
Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα» είπε ο κ.Χαρίτσης, αναφέροντας πως το όνομα που θα δοθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχει πολιτικό πρόσημο.

Δύσκολη απόφαση

Επιπλέον, υποστήριξε πως ήταν δύσκολη και επώδυνη η απόφαση για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πετραδάκι πετραδάκι τον χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 20 χρόνια.
Όσοι φύγαμε πήραμε μία πολύ δύσκολη και επώδυνη απόφαση.
Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη.
Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και την εκλογή της νέας ηγεσίας ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα, κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη.
Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο» είπε ο κ.Χαρίτσης, αναφέροντας: «Ακούσαμε το τελευταίο διάστημα τον κο Κασσελάκη με τις θέσεις του στα εργασιακά ή το Παλαιστινιακό ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική – ο Μεσσίας, ο ηγέτης που αδιαμεσολάβητα πάει στον λαό, δεν υπάρχουν όργανα, διαδικασίες, δημοκρατικές λειτουργίες. Όλα αυτά είναι ξένα προς την Αριστερά».

Δεν το κάνουμε για τις καρέκλες

Όπως είπε, στόχος όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συγκροτήσουν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να προχωρήσουν μπροστά και να εκφράσουν την αγωνία της κοινωνίας.
«Δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες.
Εάν θέλαμε απλά και μόνο καρέκλες θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος» είπε ο κ.Χαρίτσης, τονίζοντας πως το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό.
«Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική από τον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, από τις θέσεις που εκφράζει και το αν μπορεί να παρουσιάσει ένα πειστικό πολιτικό σχέδιο που να πείθει αυτή τη στιγμή την κοινωνία.
Είδαμε το τελευταίο διάστημα μία πλήρη διάλυση του τρόπου που κάναμε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια» επισήμανε ο κ.Χαρίτσης, λέγοντας ότι οι μετρήσεις δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης