Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Υποστηρίζω τη νέα κίνηση που εκφράζεται μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 11 βουλευτών

Βίτσας: Υποστηρίζω τη νέα κίνηση που εκφράζεται μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 11 βουλευτών
"Με βάση αυτά που λέει ο κ. Κασελάκης είναι ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Κατά τη δική μου την άποψη είναι ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό", ανέφερε ο Δ. Βίτσας
Σχετικά Άρθρα
«Υποστηρίζω τη νέα κίνηση που εκφράζεται μια κοινοβουλευτική ομάδα 11 βουλευτών» δήλωσε ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Δ. Βίτσας , ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας έτσι πως τάσσεται τάχθηκε υπέρ της ομάδας Αχτσιόγλου.
Ο κ. Βίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για προσπάθεια με αριστερό πρόσημο.
Όπως ανέφερε, «έχει ένα σαφές πολιτικό ιδεολογικό στίγμα. Κινείται μέσα στα όρια της Αριστεράς. Το από που ξεκινάς, με βάση ποιες ιδέες, ποιες αντιλήψεις, ποιες αξίες κάνεις ανάλυση της πραγματικότητας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η προσπάθεια έχει αριστερό πρόσημο» .
Σχετικά με το νέο πολιτικό σχηματισμό που αναζητά όνομα σημείωσε πως «η διάθεσή μας είναι να είναι συνέχεια της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν λίγο καιρό και κάτι καινούργιο συγχρόνως».

Για Κασσελάκη

Κληθείς να απαντήσει ποια είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπό την προεδρία του Στ. Κασσελάκη, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι δεν γνωρίζει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αυτή τη στιγμή που χρήζει μιας ανάλυσης. Με βάση αυτά που λέει ο κ. Κασελάκης είναι ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Κατά τη δική μου την άποψη είναι ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό», είπε χαρακτηριστικά
Σε άλλο σημείο τόνισε πως «δεν θέλω να συζητάω τα περί του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ένα άλλο κόμμα», λέγοντας ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά.
Πάντως, σχολίασε καυστικά τις αναρτήσεις του Στ. Κασσελάκη για την Έφη Αχτσιόγλου.

Περί αποχωρήσεων

Υπογράμμισε πως η απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα ήταν πολύ δύσκολη και εξήγησε πως το έκανε για να μη δώσει το δικαίωμα σε έναν άνθρωπο (σ.σ. τον Στέφανο Κασσελάκη) ο οποίος ήρθε και κέρδισε την πλειοψηφία, από ένα κόμμα στο οποίο μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν ήταν καν μέλος.
Κληθείς να σχολιάσει το πώς μπορεί να είναι ένα άλλο κόμμα τη στιγμή που παραμένει σε αυτό ο πρώην πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι έχουν φύγει πολλά στελέχη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης