Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Έως 22/12 η πληρωμή του έκτακτου βοηθήματος, ώστε να αξιοποιηθεί ενόψει των εορτών

Ζαχαράκη: Έως 22/12 η πληρωμή του έκτακτου βοηθήματος, ώστε να αξιοποιηθεί ενόψει των εορτών
Ξεκίνησε η πρόσκληση για αιτήσεις από γονείς για τις "Νταντάδες της γειτονιάς"
Σχετικά Άρθρα
«Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του έκτακτου βοηθήματος, ώστε να αξιοποιηθεί ενόψει των εορτών», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κάνοντας αναφορά στην έκτακτη ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός , Κ. Μητσοτάκης, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Η κα Ζαχαράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι το Υπουργείο της συμμετέχει με τρία επιδόματα και συγκεκριμένα, το επίδομα παιδιού για οικογένειες, τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους με αναπηρία.
Όπως η ίδια εξήγησε, πέραν της δόσης του τακτικού επιδόματος που δικαιούνται και θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης θα λάβουν επιπλέον 1,5 δόση του επιδόματος.

Νταντάδες της γειτονιάς

Για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» η κα Ζαχαράκη ανέφερε πως ξεκίνησε η πρόσκληση για αιτήσεις από γονείς, προσθέτοντας ότι «ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα με ορισμένους δήμους, μπήκε και ο Δήμος Αθηναίων για να βοηθηθούν περισσότεροι γονείς, όμως έχουμε λίγους, μόλις 82 επιμελητές και επιμελήτριες, όπως λέμε λέγονται οι νταντάδες».
Συμπλήρωσε ότι καλύπτονται όλες οι μορφές οικογένειας και ότι οι νταντάδες, μεταξύ άλλων, θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών σε παιδιά.
Η κα Ζαχαράκη σημείωσε ότι οι γονείς θα παίρνουν βοήθημα 300-500 ευρώ για να αποδίδουν σε νταντάδες.
«Είναι διάρκειας 2 ετών το πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ. Θα καλύψουμε 400 άτομα, είναι μικρό και δοκιμαστικό το πρόγραμμα και πρέπει να αποτιμηθεί», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης