Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν από Αχτσιόγλου και Σία κατά Κασσελάκη: Είναι χυδαίος, μπερδεύει τα κείμενα με το πουμαρό, δείχνει έλλειψη ευφυΐας

Πυρ ομαδόν από Αχτσιόγλου και Σία κατά Κασσελάκη: Είναι χυδαίος, μπερδεύει τα κείμενα με το πουμαρό, δείχνει έλλειψη ευφυΐας
Η ομάδα Αχτσιόγλου-Ηλιόπουλου κάνει λόγο για χυδαία ανάρτηση που επιβεβαιώνει την ορθότητας της επιλογής αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σκληρές κατηγορίες και οξείς πολιτικά χαρακτηρισμοί ανταλλάσσονται ανάμεσα στα, άλλοτε, αντίπαλα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν ανάρτησης του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία άφηνε αιχμές προς την Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας ότι «θα απέσυρε την υποψηφιότητά του έαν του έλεγε ότι θέλει την καρέκλα».
Από την πλευρά της, η ομάδα Αχτσιόγλου-Ηλιόπουλου κάνει λόγο για χυδαία ανάρτηση που επιβεβαιώνει την ορθότητας της επιλογής αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στους υπαινιγμούς ότι αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου διότι η πρώην υπουργός Εργασίας δεν εκλέχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές.
«Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις» αναφέρουν οι βουλευτές, που αποχώρησαν και συνεχίζουν «αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι "πουμαρό".
Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει.
Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

Σία Αναγνωστοπούλου κατά Κασσελάκη: Έλλειψη αριστερής ευφυΐας δείχνει η ανάρτησή του

Εντωμεταξύ, πυρά προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και η Σία Αναγνωστοπούλου από την κρατική τηλεόραση επισημαίνοντας με νόημα πως «πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυΐας για να κάνεις μια τέτοια ανάρτηση».
«Θέλουμε να γίνει πράξη η σύγχρονη αριστερά. Ο αντίπαλός μας είναι δεξιά», εξήγησε ενώ σημείωσε ότι «δεν φεύγεις έτσι απλά από το σπίτι σου» αναφερόμενη στην αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς δεν θα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε κ. Αναγνωστοπούλου, για την επόμενη μέρα με τη δημιουργία ΚΟ και πρόσθεσε: «Απέναντί μας θα είναι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί».
Σχετικά με την κόντρα της με τον Παύλο Πολάκη, η ανεξάρτηση, πλέον, βουλευτής ανέφερε: «Εγω δεν έχω προσωπικές αντιπαραθέσεις, έχω όμως πολιτικές διαφωνίες. (…) Δεν πρόκειται απέναντι μου να είναι πολύ αγαπημένοι συντροφοι με τους οποίους έχουμε πορευτεί χρόνια γιατί δεν ξέρω αν σε αυτό το όραμα που έχουμε – να στήσουμε ξανά αυτό τον αριστερό προοδευτικό χώρο – χρειάζονται όλες αυτές οι επιθέσεις, που κι εμένα μου φαίνονται θράσους και έλλειψης στοιχειώδους ευφυΐας».

Αλέξης Χαρίτσης: Μόνιμη κατάσταση η τοξικότητα του Κασσελάκη

Μετέπειτα, στο χωρό της σύγκρουσης ενεπλάκη και ο Αλέξης Χαρίτσης, άλλο ένα στέλεχος από το στρατόπεδο των αποχωρήσαντων, διαμηνύοντας πως «δεν προκαλέσαμε εμείς την αντιπαράθεση», αλλά απεναντίας, «αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε σε μία χυδαία επίθεση που έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, αυτή η τοξικότητα στην οποία αρέσκεται έχει γίνει μία μόνιμη κατάσταση για τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα».
«Εμείς δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της τοξικότητας», είπε στη συνέχεια τονίζοντας ότι «έχουμε δύο πολύ βασικές δουλειές να κάνουμε. Να ασκήσουμε μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην αντικοινωνική πολιτική της που δεν ασκείται από την αντιπολίτευση και έχουμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να παρουσιάσουμε μαζί και με άλλους μια σοβαρή, πειστική, ολοκληρωμένη πρόταση για το πως μπορεί να υπάρξει εναλλακτική αριστερή και προοδευτική διέξοδος στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβέρνηση».
Μάλιστα έκανε λόγο και για συνένωση δυνάμεων.
Η πρώτη κίνηση Κασσελάκη ήταν να διεκδικήσει αξιώματα
Για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα αποχωρούσε από την κούρσα της προεδρίας εάν του είχε πει ότι το ζήτημά της είναι η ηγεσία του κόμματος τόνισε με νόημα: «Θεωρώ ότι είναι μία απαράδεκτη δήλωση. Νομίζω ότι δημιουργεί ένα κλίμα το οποίο τόσο τοξικό που είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς».
«Τα λέει αυτά σε ανθρώπους που έχουν δώσει μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ, στα κινήματα, στην Αριστερά εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς να διεκδικήσουν καρέκλες, χωρίς να έχουν αξιώματα», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε: «Τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που ήρθε και η πρώτη του κίνηση ήταν να διεκδικήσει αξιώματα».

Η επίμαχη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:



«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς.
Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο.
Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα.
Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα.

Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος.
Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα.
Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα.
Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση.
Χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας.
Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές.
Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω.
Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας.
Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ένας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας.
Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του.
Για μια Σύγχρονη Αριστερά που σέβεται το παρελθόν της, είναι περήφανη για την κυβερνητική θητεία της, αλλά δεν διστάζει και να αναγνωρίσει λάθη.
Για μια Σύγχρονη Αριστερά με ανθρώπους που είναι εδώ όχι γιατί ξέμειναν εδώ, αλλά γιατί θέλουν να ανήκουν εδώ και να αγωνίζονται εδώ.
Για μια Σύγχρονη Αριστερά της ανανέωσης, των νέων στελεχών που θα ξεπηδήσουν μέσα από την ίδια την κοινωνία, χωρίς να περνούν το face control κάποιων δήθεν ιδιοκτητών.
Για μια Σύγχρονη Αριστερά ενωμένη - μια γροθιά.
Με όλα τα δάχτυλα ίσα. Σύγχρονη Αριστερά πραγματική.
Η ενότητα αρχίζει τώρα.
Γιατί η ενότητα είστε εσείς»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης