Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης μετά τις αποχωρήσεις: Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας - Ο δικός μας πυρήνας είναι ο λαός

Κασσελάκης μετά τις αποχωρήσεις: Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας - Ο δικός μας πυρήνας είναι ο λαός
Με τα μισά της μέλη συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της κίνησης 6+6
Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων, που φέρνει η αποχώρηση της Κίνησης 6+6 των Αχτσιόγλου-Ηλιόπουλου, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του «εναπομείναντος» ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη.
Η σχετική συνεδρίαση που συγκάλεσε ο κ. Κασσελάκης πραγματοποιείται με τα μισά, σχεδόν μέλη, καθώς μετά τις αποχωρήσεις από τα συνολικά 42 στελέχη, παρευρίσκονται 24 από αυτά.
Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μία ημέρα που δεν είναι χαρούμενη», παρόλα αυτά έσπευσε να σημειώσει, ότι σηματοδοτεί το τέλος της εσωστρέφειας για το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας:

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου» τόνισε στο άνοιγμα της τοποθέτησής του ο Στέφανος Κασσελάκης.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο λεγόμενο «πολιτικό κέντρο» που θα αξιοποιήσει ως πρόεδρος, κάνοντας γνωστό πως «η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς». 
Μετέπειτα προπαθώντας να δώσει οραματικό τόνο στην ομιλία του τόνισε πως «δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας»
Ενώ, τέλος, αφήνοντας αιχμές προς τα αποχωρήσαντα στελέχη του κόμματος τόνισε ότι «εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».
Σημειώνεται ότι πρώτος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος νωρίτερα ήταν ο πρώτος από την ηγετική ομάδα Κασσελάκη που «αποτίμησε» την αποχώρηση των 6+6, κάνοντας λόγο για «υπονομευτές» που όπως σημείωσε με νόημα «βάζουν το λιθαράκι τους στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».
Στη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου παρευρέθηκαν, επίσης, οι Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Θ. Τζάκρη, Θ. Θεοχαρόπουλος, Δ. Τεμπονέρας, Σ. Φάμελλος, Ν. Παππάς.
Ενώ από τη διαδικασία θα απουσιάσει ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επικαλέστηκε προσωπικό κώλυμα. 

ΣΥΡΙΖΑ: θα τους κρίνει η ιστορία - Η πρώτη διάσπαση εκτός διαδικασιών

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου είχε σχολιάσει σε υψηλούς τόνους την αποχώρηση της Κίνησης 6+6, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την πρώτη διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς η οποία «γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία».
Επιπλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θέτουν το ερώτημα σχετικα με το «ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής».
Ενώ σχολιάζουν πως, τελικά, «η Ιστορία θα κρίνει».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:
«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.
Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.
Η Ιστορία θα κρίνει.
Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια.​»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης