Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico για ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να διαλύεται

Politico για ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να διαλύεται
Το Politico προβλέπει ότι ο Αλέξης Χαρίτσης θα ηγηθεί της νέας, υπό ίδρυση, κοινοβουλευτικής ομάδας των 6+6
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στρέφονται τα διεθνή μέσα προς τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που σημαδεύτηκαν από την αποχώρηση της κίνησης 6+6 των Ηλιόπουλου-Αχτσιόγλου, με το Politico να κάνει λόγο για «συνεχή διάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
πολιτιψο.JPG


«Εννέα βουλευτές, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί και ανώτερα στελέχη του κόμματος, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αποχωρούν από το κόμμα, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 36 βουλευτές στο κοινοβούλιο των 300 εδρών, μόλις τέσσερις περισσότερους από το τρίτο κόμμα, το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ» μεταδίδει το διεθνές δίκτυο, αναφορικά με τις κοινοβουλευτικές εξελίξεις στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κάνοντας μία αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, το Politico υπενθυμίζει πως «το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε πανευρωπαϊκή φήμη στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης το 2015, κερδίζοντας την εξουσία με την υπόσχεση να τερματίσει και να αντιστρέψει τη δημοσιονομική λιτότητα που επέβαλαν οι πιστωτές της χώρας σε αντάλλαγμα για δάνεια διάσωσης. Μια συντριπτική εκλογική ήττα τον Ιούνιο πυροδότησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 χρόνια ως αρχηγός του κόμματος.».
Παρόλα αυτά, φθάνοντας στις πρόσφατες εξελίξεις που διαδραματίστηκαν από τις εκλογές του Μαϊου του 2023 ως και σήμερα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για «απίθανη εκλογή του εκπατρισμένου από το Μαϊάμι και πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Στέφανου Κασελάκη ως ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ» η οποία όπως μάλιστα επισημαίνει «εξόργισε ένα μεγάλο τμήμα του πυρήνα του κόμματος, που τον θεωρεί εκτός επαφής με την Ελλάδα και την αριστερά της».
Επιπλέον, το ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται και τη δημόσια δήλωση αποχώρησης της κίνησης 6+6, ενώ προβλέπει ότι ο Αλέξης Χαρίτσης θα ηγηθεί της νέας, υπό ίδρυση κοινοβουλευτικής τους ομάδας.
Ως εκ τούτου, το Politico καταλήγει στο πολιτικό συμπέρασμα ότι «η αριστερά της Ελλάδας έχει ήδη κατακερματιστεί σε πολλά μικρά κόμματα, δύο από τα οποία ιδρύθηκαν από πρώην στελέχη του Σύριζα.».
Τέλος, το ηλεκτρονικό μέσο, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξελίξεις της Ευρωβουλής στα ρεπορτάζ του, δεν παραλείπει να μεταδώσει και την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως αναφέρει «μένει πλέον με μόλις δύο ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης