Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέτωπο ΠΑΣΟΚ - διασπαστών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπό τις ευλογίες εκδότη κατά του Κασσελάκη για να «κλέψουν» στελέχη και ψηφοφόρους

Μέτωπο ΠΑΣΟΚ - διασπαστών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπό τις ευλογίες εκδότη κατά του Κασσελάκη για να «κλέψουν» στελέχη και ψηφοφόρους
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει και τους Διονύση Τεμπονέρα - Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τότε η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ μένει με στελέχη μικρής εμβέλειας
Σχετικά Άρθρα
Συνθήκες συμπίεσης στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη δημιουργούν το ΠΑΣΟΚ και οι αποχωρίσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο.
Υπάρχει ένα μεγάλο παρασκήνιο όπου εκδότης ιστοσελίδων προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο ΠΑΣΟΚ - διασπαστών ενάντια στον Στέφανο Κασσελάκη.
Πώς; Με εκατέρωθεν επιθέσεις ΠΑΣΟΚ και της ομάδας Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με χτυπήματα από τις ιστοσελίδες του εκδότη, ο οποίος σημειωτέον είχε ποντάρει πολύ στην επικράτηση της Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, και με υπόγειες συναντήσεις τις οποίες διοργανώνει ο ίδιος.

Επαφές στελεχών ΠΑΣΟΚ

Όμως, τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα αποχωρίσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του χρόνου.
Υπάρχουν παράλληλα συναντήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Λιακούλη, Κωνσταντινόπουλος) με δυσαρεστημένα στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάμε για γυρολόγους αλλά με νέα στελέχη. Επίσης, η ομάδα 6+6 μίλησε με αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σκεπτικοί απέναντι στην νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θέλουν να βγουν μπροστά.

Το ΚΚΕ καραδοκεί

Και έχουμε επίσης και έναν άλλο πόλο, το ΚΚΕ το οποίο για την ώρα έχει ενσωματώσει κάποια στελέχη που έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (Μηλιός) ενώ πλέον οι δημοσκοπήσεις το βρίσκουν πολύ ψηλά, αγγίζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου προσδοκούν να πάρουν τους δυσαρεστημένους (κυρίως) ψηφοφόρους και όχι τα στελέχη, τα οποία να πούμε ότι δεν έχουμε και τόσο μεγάλη υπεραξία στην κοινωνία.

Φεύγει η βιτρίνα με τους 40άρηδες

Είναι σίγουρο ότι από εδώ και πέρα, θα δούμε όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς να «καννιβαλίζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και να «χτυπάνε» συνεχώς τον Στέφανο Κασσελάκη.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει και τους Διονύση Τεμπονέρα - Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τότε η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ μένει με στελέχη μικρής εμβέλειας.
Μπορεί να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει ακόμα και σε μονοψήφια νούμερα μέχρι τις ευρωεκλογές. Εκεί θα λειτουργήσει και το πολιτικό ένστικτο της επιβίωσης για τα στελέχη που, βλέποντας το κόμμα να κυλάει, να μετακομίσουν στο νέο κόμμα που δημιουργείται.
Τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα και την παρτίδα μπορεί να την αλλάξει ο Αλέξης Τσίπρας με δυναμική και δημόσια παρέμβασή του για το χώρο, μήπως σταματήσει τις διαρροές.
Και φυσικά αν δούμε να μην αντιστρέφεται αυτή η ροή, θα ξαναγυρίσουμε στο δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με εμφανή την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης