Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι... Πώποτας, μας ήθελε «εμπρός πίσω» - Κασσελάκης: Δεν κυβερνάω με μνημονιακούς

Τσακαλώτος: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι... Πώποτας, μας ήθελε «εμπρός πίσω» - Κασσελάκης: Δεν κυβερνάω με μνημονιακούς
«Ο Κασσελάκης ενσωματώνει όλο το αφήγημα του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος» ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Σκληραίνει η κόντρα Κασσελάκη - Τσακαλώτου, παρά την αποχώρηση του δεύτερου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.
Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με νέα Κοινοβουλευτική ομάδα να βρίσκεται υπό διαμόρφωση, τις πιέσεις στην Έφη Αχτσιόγλου να εντείνονται και τα στελέχη του κόμματος να μαλώνουν για τους «νοικοκυραίους».
«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση», υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε μνημονιακά με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχουν λήξει.
«Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης», προσθέτει ο άτυπος επιεφαλής της Ομπρέλας και προσφάτως αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα social media.
«Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε “εμπρός πίσω”, όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία», συμπληρώνει ο ίδιος.
Εν συνεχεία αναφέρει: «Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει».
«Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του», τονίζει και καταλήγει:
«Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος». 


Κασσελάκης: Μνημονιακή η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους, Κατρούγκαλους - Έχει λήξει

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφερθεί με σκληρούς πολιτικα χαρακτηρισμούς κατά των πρώην, πια, συντρόφων του υποστηρίζοντας πως «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους, Κατρούγκαλους έχει λήξει».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε το παρών στην πορεία των ελευθέρων επαγγελματιών προς το υπουργείο Οικονομικών που διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά, αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, όσο έλεγε για μειώσεις φόρων.
Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία.
Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή.
Αυτή η εποχή έχει λήξει.
Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» ανέφερε ο κ.Κασσελάκης.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε επεξήγηση των αναφορών του χθες από τη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με την κριτική που δέχθηκε για τη δήλωση του για «επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του την Τρίτη στο Thessaloniki Summit 2023 τόνισε μεταξύ άλλων αναφορικά με το νέο που ο ίδιος κομίζει στην πολιτική ζωή πως «είναι μία επιστροφή στην αν μου επιτρέψεις να το πω έτσι στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα».
Μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ σχολίασε πως «δεν θα αφήσω τους «νοικοκύρηδες» στη Δεξιά».

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο τομέας Δικαιωμάτων - Ανάμεσά τους Λάμπρου, Κατριβάνου και Καββαδία

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοίνωσαν με κοινή δήλωση μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του.
Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.
syriza-apoxorisi-arthroiu.jpg
Η δήλωση αποχώρησης

«Μια μεγάλη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Ωστόσο το ταξίδι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας ποτέ δεν σταματά.
Κάθε τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή. Αυτός είναι ο απερίσπαστος αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με μάχες πολλές φορές άνισες, που όμως φανερώνει τους δύο διαφορετικούς κόσμους, αυτόν στον οποίο βρισκόμαστε και αυτόν τον οποίο θέλουμε να φτιάξουμε.
Όσες, όσοι και όσα υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Το κόμμα αυτό δεν είναι πλέον το κοινό μας σπίτι, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ενταγμένο σε έναν σχηματισμό που κάθε μέρα μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο συντηρητικά και απομακρύνεται από το όραμα του κόσμου που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
Αποχωρούμε με αξιοπρέπεια για να περιφρουρήσουμε την ιστορία μας και με μοναδική ατζέντα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.
Αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από τους αγώνες, από τα κοινωνικά κινήματα και την υποχρέωση μας να βρισκόμαστε μαζί με τον "αθέατο κόσμο", αυτόν τον κόσμο που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυτές που εμφανίζονται σαν τη μοναδική αλήθεια, τον περιθωριοποιούν, τον κακοποιούν και τον εξαθλιώνουν καθημερινά.
Μαζί μας παίρνουμε ως παρακαταθήκη κόπους και προσπάθειες που αφιερώσαμε στην υπόθεση των δικαιωμάτων και της Αριστεράς και τα χιλιάδες πολιτικά και πραγματικά χιλιόμετρα που διανύσαμε. Μια διαδρομή που πολλές φορές ήταν κόντρα στο ρεύμα και την εκάστοτε κυρίαρχη αντίληψη και κυρίως απέναντι σε όσους, όσες και όσα αναζητούσαν «ενδιάμεσες» ή «ουδέτερες» λύσεις και επιχειρούσαν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου.
Ακόμη, παίρνουμε μαζί μας τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές, αλλά και τις μικρές, τις άβολες. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με οργανώσεις του πεδίου και της άλλης Αριστεράς, ο Τομέας Δικαιωμάτων προέταξε τη λειτουργία του ως δέκτη των διεκδικήσεων «από τα κάτω» επιδιώκοντας διαρκώς να γειώνεται με τις ιδέες και τα προτάγματα των κινημάτων, διατηρώντας παράλληλα διαύλους επικοινωνίας με τις ευρύτερες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς».

Απούσα η κίνηση 6+6 της Αχτσιόγλου από την Πολιτική Γραμματεία - Θέμα ωρών η οριστική αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έρχεται η Κίνηση 6+6 των Νάσου Ηλιόπουλου, Έφης Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Τούτο προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας, η οποία φαίνεται ότι κατέληξε στην απόφαση να μην δώσει το «παρών» στη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 23/11) που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ως εκ τούτου, είναι θέμα ωρών, πια, η επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης των μελών της ομάδας από την Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (23/11) και θα υπάρχει συνοδευτικό κείμενο που θα καταγράφει τους λόγους και το σκεπτικό που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για την ώρα, βέβαια σχετική διαρροή από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου και του Νάσου Ηλιόπουλου δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Απούσα η κίνηση 6+6 της Αχτσιόγλου από την Πολιτική Γραμματεία - Θέμα ωρών η οριστική αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με την κοινοβουλευτική παρουσία της ομάδας, σημειώνεται ότι στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και οι επτά γνωστοί βουλευτές που έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο των «6+6».
Οι «επτά» θα σχηματίσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα και πιθανώς να ενταχθούν σε αυτή και η κ. Πέρκα αλλά και ο κ. Τσακαλώτος.
Επικεφαλής της ομάδας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι ο κ. Χαρίτσης.
Ο νέος φορέας θα ενσωματώσει δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο και θα κινείται όχι μόνο στα αριστερά, αλλά θα φτάνει ως το προοδευτικό κέντρο, στον ίδιο χώρο δηλαδή που θέλει να απευθυνθεί και ο κ. Κασσελάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης