Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Αν έχετε μαγική λύση για ενέργεια μόνο από ΑΠΕ, ο ΟΗΕ θα σας δώσει το βήμα να την εξηγήσετε

Πυρά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Αν έχετε μαγική λύση για ενέργεια μόνο από ΑΠΕ, ο ΟΗΕ θα σας δώσει το βήμα να την εξηγήσετε
Τα πυρά της αντιπολίτευσης, σχετικά με το ενεργειακό μείγμα που υιοθετεί η κυβέρνηση, επέστρεψε ο πρωθυπουργός
Απάντηση στα «πυρά» της αντιπολίτευσης και ειδικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη για το φυσικό αέριο έδωσε ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή, όπου συζητείται το κυβερνητικό σχέδιο ανασυγκρότησης Θεσσαλίας και Έβρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την ανάγκη να στηριχτεί η παραγωγή ενέργειας περισσότερο στις Ανενεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την σκέψη σας μπορεί να είναι δικό μου πρόβλημα κατανόησης» είπε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.-ΚΙΝΑΛ.

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Αν θέλετε πυρηνικά να μας το πείτε

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η χρήση φυσικού αερίου στη μας βαίνει μειούμενη, σε σχέση με το πού βρισκόταν πριν από δύο χρόνια.
«Αν έχετε κάποια μαγική λύση για το πώς κάποιο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, μην ενημερώσετε μόνο εμάς, είμαι σίγουρος ότι ο ΟΗΕ στο Ντουμπάι θα σας δώσει το βήμα να εξηγήγετε πώς ακριβώς μπορεί να γίνει».
«Αν δεν θέλετε φυσικό αέριο, να μας πείτε, γιατί μία επιλογή υπάρχει ακόμη, είναι τα πυρηνικά, αν πιστεύετε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια, να βγείτε ανοιχτά να μας το πείτε», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός, αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε: «Μου αρέσει να είμαι συνεπής στον πολιτικό μου λόγο. (…) Σε όλες τις συνεντεύξεις που έδινα προεκλογικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες έλεγα ότι θέλω να μειώσω το τέλος επιτηδεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση. (…) Ααυτά λέγαμε προεκλογικά, αυτά κάνουμε και τώρα και η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης συμβαδίζει με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. (…) Μην κρύβεστε πίσω από αυτούς που θεωρείτε ότι είναι δική σας πολιτική πελατεία».
«Λοιπόν, το τρίτο και κλείνω με αυτό, κάνατε ένα λεκτικό άλμα μιλώντας για «κλιματική ανθεκτικότητα», μετά μιλήσατε για «οικονομική ανθεκτικότητα» και συνδέσατε την κρίση του 2009 και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλατε να πείτε. Αλλά ένα είναι βέβαιο: Ότι η ανθεκτικότητα της χώρας σίγουρα στηρίζεται στην ανθεκτικότητα της οικονομίας της. Και είναι γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι σε θέση να μπορεί να καταθέτει τον Προϋπολογισμό της και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην έχει καμία επισήμανση και η Ελλάδα να αντιμετωπίζεται ως μια φερέγγυα δημοσιονομικά χώρα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ρυθμούς ανάπτυξης πολύ υψηλότερους από αυτούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ναι, κ. Ανδρουλάκη, σημαίνει ότι επιτέλους αφήσαμε πίσω τα δύσκολα και η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης