Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα… Βlack Friday -50%, έχετε μείνει οι μισοί

Ο Μητσοτάκης τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα… Βlack Friday -50%, έχετε μείνει οι μισοί
Τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης -σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών- για τη Θεσσαλία και τον Έβρο, «τρόλαρε» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, -50%, όπως πορεύεστε» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο.
«Μας είπατε, κ. Φάμελλε ότι το 2019 μας αφήσατε όλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση.
Αναρωτήθηκα ποια ήταν αυτά;
Παραπάνω αεροπλάνα, πυροσβεστικά, συντονιστικά κέντρα, πόρους;
Τι από όλα αυτά αφήσατε;
Να σας θυμίσω ότι επί ημερών σας η Πολιτική Προστασία ήταν μια γενική γραμματεία σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο. Ή μήπως τα εργαλεία που μας αφήσατε ήταν κάποιοι χάρτες πλημμυρών οι οποίοι απεδείχθησαν προβληματικοί καθώς δεν προέβλεψαν που θα είχαμε τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Αλλά έστω και αν ήταν σωστός ο χάρτης τι μας λέτε; Ότι ο χάρτης είναι το εργαλείο που μας αφήσατε για να αντιμετωπίσουμε τον Daniel; Αυτή ήταν η προίκα σας και μας κατακρίνετε κιόλας ότι δεν τα αξιοποιήσατε.
Δεν μας είπατε τι διαφορετικό έπρεπε να κάνουμε και με ποιους πόρους» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Επισημαίνεται ότι στη συζήτηση στη Βουλή εμφανίστηκαν μόνο 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκ των 48 που έχουν εκλεγεί, αν και από αυτούς θα πρέπει να εξαιρεθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι.
Από τους 46 βουλευτές που απομένουν, λοιπόν, οι επτά θεωρείται ότι ανήκουν στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Αλέξη Χαρίτση, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου.
Από τους προαναφερθέντες μόνο η Θεανώ Φωτίου προσήλθε σήμερα στη Βουλή για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.
Ωστόσο, πέρα από τις προβλεπόμενες απουσίες, έλειπαν και αρκετοί άλλοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απαντώντας στην κ. Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός την κατηγόρησε ότι κοιτάει τους πολίτες και τους λέει ότι υπάρχει ένα λεφτόδενδρο.
«Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν κατέχετε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, κουνάτε το δάχτυλο ως εθνικός εισαγγελέας χωρίς να καταθέτετε καμία απολύτως πρόταση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η κλιματική κρίση είναι η εξήγηση για τα ακραία φαινόμενα, όχι η δικαιολογία

«Χρειάζεται μία μεγάλη παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική κρίση, άρα κ. Ανδρουλάκη καλώς κάνουμε και εξηγούμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα σχετικά με την κλιματική κρίση, επαναλαμβάνω η κλιματική κρίση είναι η εξήγηση γιατί έχουμε περισσότερα ακραία φαινόμενα, όχι η δικαιολογία, ακριβώς για αυτό θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφορικά με το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τις διαπιστώσεις τους ότι το πλημμυρικό φαινόμενο, που έπληξε τη Θεσσαλία συμβαίνει κάθε 1.000 χρόνια και είναι πιθανώς μία από τις χειρότερες καταιγίδες, που έχει χτυπήσει ποτέ την Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι μέσω των πολιτικών μας μπορούμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας δεν κατέρρευσε, αλλά δέχθηκε ελέω Daniel ένα χτύπημα

«Δεν χρειαζόμαστε πανάκριβα έργα, ούτε περισσότερα φράγματα, αλλά να φτιάχνουμε σωστά τα αναχώματα και να καθαρίζουμε τα ποτάμια μας.
Γιατί πλημμύρισε η Γιάννουλη;
Τι υπάρχει δίπλα στην κοίτη του ποταμού;
Ένα ολόκληρο τετράγωνο, μπουζουκζίδικα, μάντρες...θα πάμε να τα γκρεμίσουμε;
Σας θέλω μαζί μου, δε λέω πως θα το κάνετε, απλά, θέλω να διασφαλίσω ότι συμφωνείτε μαζί μου. Θα απαιτηθούν και δύσκολες αποφάσεις, όπως είναι οι παραγωγές. Να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των παραγωγών ότι θα υπάρχει πάντα η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επιδοτεί συγκεκριμένες παραγωγές, σε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις σας θέλω μαζί μου», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας δεν κατέρρευσε, αλλά δέχθηκε ελέω Daniel ένα χτύπημα.
«Τι μας λέει ο κ. Ανδρουλάκης, να φτιάξουμε μία task force, χαίρομαι που έρχεστε στα λόγια μου και αναγνωρίζετε τη χρησιμότητα του επιτελικού κράτους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εφαρμοσμένη πολιτική αντί έκθεσης ιδεών

«Το μισό καλοκαίρι δεν είχαμε καθόλου φωτιές, και το υπόλοιπο πάρα πολλές, και επειδή είχαμε ακραίες καιρικές συνθήκες γι' αυτό δεν καταφέραμε να τις σβήσουμε άμεσα. Εάν θεωρείτε ότι μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό να μας το πείτε», τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για κριτική σε επιχειρησιακές αποφάσεις.
«Για τη Δαδιά μάς είπατε να γίνει αποτύπωση, αυτό έχει ήδη γίνει κ. Ανδρουλάκη, εξ ου και το τελικό συμπέρασμα μας δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο αρχικώς είχε εκτιμηθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Ως κυβέρνηση αισθάνομαι ότι έχουμε σχέδιο, εσείς ως αντιπολίτευση έχετε παράπονα, δεν είναι πρόταση ο τίτλος παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, κ. Ανδρουλάκη» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «εφαρμοσμένη πολιτική αντί έκθεσης ιδεών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης